lgsonytelefontöltő

Ma már vezeték nélkül menő telefont tölteni

3 Perc olvasási idő
lgsonytelefontöltő

Ma már vezeték nélkül menő telefont tölteni

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb mobiltelefonok | Hasznos mobiltelefon kiegészítők | Telefontöltőt olcsón
A mobiltelefonunk és sok más kütyünk éppen attól különösen hasznos, hogy nem vagyunk velük egy helyhez kötve, szabadon mozoghatunk, nem korlátoz bennünket semmilyen drót a használatban. Pontosabban de: azért olykor-olykor csak lemerül az a fránya készülék, a derék felhasználó pedig ilyenkor kénytelen fogni a töltőt, konnektorra dugni, majd várni, míg a telefon újra használható lesz az akkumulátorról. Mára viszont ez a probléma is kiküszöbölhető: több gyártó is kínál úgynevezett indukciós töltőket, amik lehetővé teszik a vezeték nélküli töltést!

Az indukciós töltés egy különálló töltőállomás segítségével történik, amire vagy ami mellé helyezve a készülékünket, életet lehelhetünk az akkumulátorba. Persze némi csalás történik, csak úgy a fotelből ülve nem tölthetjük fel az eszközt, mert így nem használhatjuk ki azt a trükköt, amit az elektromágneses mező és a készülékek közti rendkívül kicsi távolság biztosít: a fizika áldásos hatása teszi ugyanis lehetővé, hogy nem kell vezetékekkel bajlódnunk töltés közben.
A technológiának a praktikusságon kívül is vannak előnyei, például lényegesen kisebb az áramütés esélye (nem vicc!), ráadásul olyan környezetben is alkalmazható (például víz közelében), ahol a hagyományos töltés nem. A hátránya természetesen érthető: ez az opció jóval kevésbé hatékony, mintha vezetéken keresztül töltenénk a telefonunkat.

Ma már vezeték nélkül menő telefont tölteni - olcsobbat.hu

Az LG szíve ügyének érzi az indukciós töltés tökéletesítését, tavaly mutatta a Wireless Charging Pad fantázianévre és WCP-700 típusszámra hallgató megoldását, ami egy konnektorra dugható töltőállomásból áll: a technológiához szükséges, az energiát továbbító indukciós spirálokat ebbe a lefektethető eszközbe és a telefonakkumulátorba építették, ami így lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést. A Charging Pad abszolút jól néz ki, (6,29 x 3,54 x 0,39 milliméter nagyságú) ráadásul hallható és érezhető módon kattan, ha ráhelyezzük a telefont, így tudjuk azt, hogy mindent jól csinálunk-e. A töltés állapotáról egy többszínű LED-lámpa gondoskodik, ami kéken jelzi a csatlakoztatást, naranccsal a töltésre kész helyzetet, egyenletes zöld villogással magát a töltést és folyamatos zölddel a maximális töltöttséget. Hibátlan.
A Duracell a Powermattel állapodott meg a vezeték nélküli töltés felfuttatásáról, a két cég az idei CES falai között mutatta be első közös fejlesztését: a kör alakú töltőállomás érdekessége, hogy a gyártó beépíthetővé teszi azt a lakás bútoraiba, sőt bizonyos köztereken is elérhetővé szeretné tenni, így mindenhol működésre bírhatjuk vele a rendszert ismerő okostelefonunkat és más eszközeinket. Mindehhez, ha még nem lenne elég, a két cég olyan szoftvert fejlesztettek, amivel monitorozhatjuk a töltöttséget – a rossz hír az, hogy még nem tudjuk, ténylegesen mikor terjed el a hétköznapokban az új termék.
A Sony – igaz, egyelőre csak Japánban – más oldalról közelíti meg a kérdést: nem olyan kiegészítőt kínál, amivel bármelyik kompatibilis készülékünket vezeték nélkül tölthetjük, hanem magát a terméket szállítja olyan dokkolóval, ami erre képes. A Cyber-shot TX200V nevű fényképezőgép utódja, a TX300V egy vezeték nélküli töltőállomással érkezik, ami nemcsak az akkumulátort látja el kakaóval, de egy számítógéppel összekötve szintén vezeték nélkül képes leszívni az elkészített képeket a kütyü memóriájából. Érdekesség, hogy nem feltétlenül szükséges hálózati töltő hozzá, USB-ről is működhető.
Ezek után ki nem dobná kukába a vezetékes töltőjét?

Ajánlott bejegyzések
lgmobilnetsamsung

Hajlított képernyő és az egészségre figyelő okostelefon

2 Perc olvasási idő
LG okostelefonok | Samsung okostelefonok | Még több okostelefon Az LG és a Samsung is sok újdonsággal rukkolt elő a legújabb csúcskategóriás…
játékokkonzoltablet pctelefon

4+1 ajándéktipp húsvétra

2 Perc olvasási idő
Gyerekjátékok széles választéka | Játékkonzolok hozzáférhető áron | Ajándékok a család nőtagjainak A húsvéti bevásárló listán a tojás és a sonka mellett…
játékoktablet pctelefon

Mire fel ez az Angry Birds-mánia?

3 Perc olvasási idő
Angry Birds minden mennyiségben | A legnépszerűbb videojátékok | Okostelefonok a játékhoz Angry Birds. Valószínűleg sokan belefutottak már ebbe a címbe még…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük