blu-ray lejátszóhardverlg

LG BX580 Blu-Ray lejátszó – okos és gyönyörű

Az alcím alapján akár az álomnőről is szólhatna ez a bejegyzés, viszont ez egyszer hadd okozzunk csalódást: inkább bemutatnánk egy kiváló Blu-Ray lejátszót. Az LG BX580 nem árul zsákbamacskát: bár egy-két hibája van, gyönyörű képet és számos érdekes funkciót biztosít az egyszeri felhasználó számára – így már azért érthető a hasonlat, ugye?

LG BX580 Blu-Ray lejátszó - olcsobbat.hu

A BX580 DVD és Blu-Ray lemezek alapján egyaránt szépen dolgozik, a megjelenített kép tényleg gyönyörű, legyen az éppen színes vagy fekete fehér – a részletek még a sötétebb, éjszakai jeleneteknél is tökéletesen kivehetők. A lejátszó a 3D-s megjelenítést is támogatja, ami önmagában remek dolog, érthetetlen viszont picit, hogy miért csak egy HDMI-csatlakozót szereltek rá a tervezők: ha esetleg régebbi hangrendszerrel rendelkezünk, akkor azt csak optikai kábellel dughatjuk össze a készülékkel, ez pedig ront majd egy picit a minőségen. Persze az LG megmentette azt, ami még menthető: a BX580 minden hangot képes DTS-sé konvertálni, ezáltal még a régebbi erősítőkből is sikerülhet kihozni a lehető legjobb hangminőséget.

A lejátszó beépített wi-fi adapterrel rendelkezik, ezen keresztül kapcsolódhatunk az internetre vagy a számítógépünkre, így pedig elérhetővé válnak a multimédiás szolgáltatások is: a világhálón keresztül hozzáférhetünk a Netflixhez, a YouTube-hoz, a CinemaNowhoz és a Vuduhoz, míg a PC-nkről képeket, videókat és zenefájlokat játszhatunk le, amennyiben az rendelkezik DLNA-támogatást élvező szoftverrel (a Windows Media Player tökéletesen alkalmas erre a feladatra). Igény szerint az USB-portokon keresztül más külső meghajtókat is csatlakoztathatunk, ha azon tároljuk a lejátszandó anyagainkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.