blackberryhardvertelefon

BlackBerry 9800 Torch mobiltelefon – fáklyát telefonálásra?

A BlackBerry Torch különös „állatfajta”, elvégre a gyártó nem igen szokta erőltetni a modelljeiben az érintőképernyőt, mint a kezelés egyik alternatíváját. Ők inkább a gombokra esküdnek, sőt azokat is akkor szeretik leginkább, ha jó sok van belőlük – a BlackBerry üzletembereknek szánt készülékein gyakorlatilag egy kész klaviatúra várja a felhasználókat.

BlackBerry 9800 Torch mobiltelefon - olcsobbat.hu

A Torch viszont más: itt már előrelépett (bár az irány relatív) a gyártó, ugyanakkor még mindig nem volt hajlandó elszakadni a gomboktól, aminek mi nagyon örülünk. Csukott állapotban a tipikus BlackBerry-külső köszön vissza: a képernyő alatt négy alapvető gomb és az optikai touchpad található, majd ha szétcsúsztatjuk a készüléket, előbukkan a hőn áhított billentyűzet is. Irányításra a kijelző is megállja a helyét: a 3,2 hüvelykes képernyő ugyan 360×480 pixel megjelenítésére képes, az bőven elegendő mindenre, ha a könnyebb navigációra pedig úgyis támogatott a multitouch funkció.

Maga a készülék 4,4×2,4×0,6 hüvelykes méretekkel büszkélkedhet, a ház alatt egy 624 Mhz-es processzor ketyeg. Ezen fut az új, hatodik generációs BlackBerry OS, amely felfrissült, de cseppet sem idegen kezelőfelülettel és új funkciók seregével várja az érdeklődőket. A telefon hátulján helyet kapott kamera egyértelműen fejlődött: immáron 5 megapixeles, autofókusszal és kétszeres közelítésre képes fényképezővel szerelték fel a készüléket, amelyet ínséges időkben LED vaku világít meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.