fejhallgatóhpkártyaolvasólexarmemóriakártyasonytelefon

Lexar Professional Dual-Slot Reader kártyaolvasó – kettőt eszik

A profi fotósoknak minden másodperc számít, ha a fényképezőgépükről a számítógépre akarják továbbítani a képeiket, de valószínűleg a lelkes amatőrök sem vetnek meg egy olyan eszközt, amely segítségével a lehető leggyorsabban tölthetik át az elkészített anyagokat – különösen a HD-videófelvételek korában. A Lexar új kártyaolvasója állítólag nagyon gyors lesz, el is mondjuk miért.

Lexar Professional Dual-Slot Reader kártyaolvasó - olcsobbat.hu

A Profession USB 3.0 Dual-Slot Reader nevű eszköz elsődleges előnye, hogy harmadik generációs USB-porton keresztül kapcsolódik a számítógéphez és a fényképezőhöz, ezzel a lehető leggyorsabb sebességet biztosítja az áttöltéshez. Támogatja a CF-, az SDXC- és az SD-kártyák legújabb változatait, de természetesen a korábbi modellekkel és az USB 2.0-s készülékekkel is használható lesz. A Lexar választása nem véletlenül esett az USB 3.0-ra: az USB manapság a legelterjedtebb csatlakoztatási forma, és különösen fontos, hogy a fotósok a lehető legjobb teljesítmény mellett dolgozhassanak.

Az USB 3.0 csatlakozón keresztül elméletileg 500 megabájt továbbítható másodpercenként, míg a második generációs változat esetében ez a szám mindössze 60 megabájt – a gyakorlati tesztek azt mutatják, hogy a Lexar kártyaolvasójával a nagy sebesség előállítására képes kártyák segítségével hatszor gyorsabban olvashatjuk be az adatokat, mint a korábbi eszközökkel. Érdekesség, hogy a Dual-Slot Reader egyszerre két kártyát is tud fogadni, így azokról nem csak egyszerre tölthetünk le képeket, de át is másolhatjuk őket egyikről a másikra.

A külcsín még egy finomságot tartogat: az olvasó „szája” becsukható, így a por és más kosz nem lepi majd el azt. A Dual-Slot Rader ráadásul könnyű, könnyen cipelhető, gömbölyded formája révén észrevétlenül vehetjük elő vagy csúsztathatjuk vissza a táskánkba. A gyártó a minőséget és a megbízhatóságot a Lexar Quality Labsben tesztelte, az ottani mérések szerint 800 különböző eszközzel lesz kompatibilis az olvasó – megjelenése júniusban várható, és az ára is barátinak tűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.