életmódfejhallgatófülhallgatóokosórasport

Fitten és egészségesen okos eszközökkel

5 Perc olvasási idő
életmódfejhallgatófülhallgatóokosórasport

Fitten és egészségesen okos eszközökkel

5 Perc olvasási idő

okosóra
 
A változásra sarkalló intő jelek
A 21. század nagy dilemmája a globális elhízás kérdése. Magyarország az élvonalban van, a túlsúlyos és elhízott emberek számát illetően. Az okok feltérképezése és a tenni vágyás gondolata már megfogalmazódott, számos szaktekintély foglalkozik e területtel, egyértelműen a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás áll mindezek hátterében. Az állandó rohanás, a nők és férfiak egyenjogúsága, az állandó ingázás, a szakmai és ezzel együtt egzisztenciális, valamint családi háttér megteremtése miatt az emberek kapkodják a fejüket, mindenki igyekszik minden fronton megfelelni, így sajnos többeknek nem marad idejük, egészségük megóvására.
Hívjuk segítségül a technika vívmányait!
Mikor már nagy a baj, sokkal nehezebb elkezdeni mindent, sokan csak egy betegség felismerése után jutnak el arra a szintre, hogy változtassanak, pedig a legfontosabb a prevenció lenne. Nem lesz mindenki maratoni futó, világbajnok vagy olimpikon, nem ez lenne a cél, hanem hogy elkezdjük valahol, felismerve egyéni lehetőségeinket, és korlátainkat. Már napi fél óra sétával is teszünk egészségünk megőrzéséért. Nem vagyunk egyedül, már néhány ezer forintért kaphatóak lépésszámlálók, amelyek segítenek, hogy ellenőrizhessük a megtett távolságot, az elégetett kalóriák mennyiségét, valamint akad olyan is, ami már pulzusmérésre is alkalmas, ezek között is óriási tudásbeli különbség van. Itt a jó idő, még edzőterembe sem kell menni.  Kezdd el ma! !Menj ki a szabadba és sétálj, hidd el menni fog és még jól is érzed magad! Ugyanis az egészségügyi jótékony hatása mellett a mozgás jó közérzetet varázsol, jókedvünk lesz, sokkal könnyebben tudjuk kezelni a napi stresszt, kihívásokat.
Az okosórák széles tárháza
Természetesen ez a kezdet. Az út hosszú, de semmi mással sem kell foglalkoznunk, csak azzal, hogy napról-napra könnyebb lesz, és egyre jobban megy, többet bírunk. Ha már elég fittnek érezzük magunkat, elkezdhetünk futni is. Mindezekhez számos mobil alkalmazás is támpontot adhat, de a technikai modernizáció révén, olyan műszaki kütyük széles körét kínálják a gyártók, amelyek segítségével a haladók már komoly edzésterveket is követhetnek (ha a futásnál maradunk, említem példaként a résztávos futást, amikor meghatározott rövid szakaszokat kell adott időre, vagy maximum pulzus megjelöléssel futni, itt leginkább a gyorsaság a lényeg). Az ilyen összetett edzésterveket az okosórákhoz (GPS-es, pulzusmérős) kapcsolható mobil alkalmazáson keresztül tudjuk rögzíteni, majd Bluetooth-on keresztül tudjuk feltölteni és már indulhatunk is edzeni! Ezek már sok esetben GPS-el rendelkeznek, műholdas jeleken keresztül bemérik pontosan a távolságokat, vagyis minket és az útvonalat, amelyen haladunk. Léteznek még vízálló típusok, hiszen van, aki úszásra használja, például triatlonosok. Árban a különbséget, mint minden műszaki terméknél (a márkát figyelmen kívül hagyva) a funkciók és lehetőségek tárháza adja (színes-vagy mono kijelző, van-e benne GPS, vízállóság, pulzusmérésre alkalmasság). Nekünk pedig aszerint kell döntenünk, hogy milyen célból szeretnénk használni. A GPS-es, pulzusmérős-és vízálló órák általában a legdrágábbak. Léteznek olyan órák, amelyek csuklón is képesek pulzusmérésre, viszont akadnak olyanok, amelyekhez külön pánt vásárlása szükséges, azoknak, akik edzésterveket követnek, vagy élsportolók ajánlott a pulzusmérő öv vásárlása.
Lazulj el! Hallgass zenét! Fülhallgató kell és mozgásra fel!
Táplálkozás
Sportolás közben kikapcsolunk, vannak, akik ilyenkor szeretnek az élet nagy dolgain merengeni. Nem vagyunk egyformák, ez nagy igazság. Azonban ha nem madárcsicsergésre és a természet egyéb hangjaira vágysz, hallgass zenét, lazulj el! Számos típusú és márkájú fülhallgató közül választhatsz, mindenkinek más típus jön be. Lényeg, hogy megtaláld az igazit és hű társad legyen az „énidő” alatt. Léteznek fülbe „bedugós” darabok, amelyek mozgás közben is a helyükön maradnak, nem mozdul el, nem zavar a mozgásban. Vannak, akik nem szeretik, ha a fülükben valami van, mert egyszerűen zavarja, nyomja, nekik kifejezetten ajánlatos az úgynevezett „retro”, fejet átívelő fejpánt, ami viszont elődeikhez képest, sokkal kisebb súlyú és biztonságos érzetet ad, nem esik le. Azoknak, akik pedig attól tartanak, hogy a hőn áhított darab majd útközben észrevétlenül elvész, ajánljuk a hátul összekötő zsinórral ellátott, a bedugós részt egy fül mögé rögzíthető, hosszabbítással rendelkező verziót.
A változás lehetősége bennünk rejlik
De térjünk vissza a másik fontos kérdéskörhöz, ami az egészséges táplálkozás, ugyanis a kettő együtt működik hatékonyan. Ezek a sport órák irányt mutatnak, az elégetett kalóriák számának rendszeres nyomon követése segítséget ad a szükséges napi táplálékmennyiség kiszámításához is. Az órák között megtalálhatóak már a legmagasabb színvonalú termékek is, amelyek szinkronizálhatóak mobiljainkkal, ezen keresztül applikációk széles köre nyújt támogatást a napi bevitt táplálék rögzítésében és vizsgálatában is, összetételük szerint.
A lényeg tehát, hogy akarjunk nagyot álmodni, higgyük el, hogy képesek vagyunk rá és nem utolsósorban fogadjuk el, hogy az eredmény nem azonnal mutatkozik meg. Azonban, ha kitartóak vagyunk, minden nap mozgunk egy kicsit, fokozatosan emelve a mennyiséget, az eredmények is szembetűnővé válnak. Már néhány kilóval könnyebben is sokkal energikusabbak és vidámabbak leszünk, a sikerélmények pedig előre repítenek bennünket és a mindennapokat is szebbé varázsolják.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
kondigépekokosóraőszsport

Nyüzsögjetek, endorfinok!

7 Perc olvasási idő
Biztosan tapasztaltuk már, mikor mozogni kezdünk, egy kis idő elteltével megmagyarázhatatlan örömmámor kerít hatalmába és azt érezzük, legyőzhetetlenek vagyunk. Oké, oké, csak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük