lenovotablet pc

Lenovo ThinkPad Tablet tablet PC – laptoppá alakítható

A Lenovo is beteszi a lábát a tablet-piacra, egyszerre több modellt is bejelentett, amik egytől-egyig más célközönségnek szólnak. Ahogy a laptopjai, a ThinkPad Tablet nemcsak kiváló multimédiás lehetőségeket tartogat a felhasználóinak, de kiváló eszköz lehet sokat utazó, kényelmes üzletembereknek is. A kütyü ráadásul két különleges kiegészítővel bővíthető, ami révén gyakorlatilag teljes értékű notebookot varázsolhatunk belőle.

Lenovo ThinkPad Tablet tablet PC - olcsobbat.hu

A 260,4 x 181,7 x 14 milliméteres tablet 730 grammot nyom a mérlegen, 10,1 hüvelykes képernyő feszít rajta, ami 1280×800 pixel felbontására képes. A TFT LCD érintőkijelző az IPS panel révén 178 fokos betekintési szöget biztosít, a védelemről Corning Gorilla üveg gondoskodik, és érdekesség, hogy nemcsak az ujjainkkal vezérelhetjük, hanem az ún. ThinkPad Tablet Pennel is, amivel a kézírásunkat is bevihetjük a gépbe. A rendszer alapja egy NVIDIA Tegra 2 processzor, amit 1 GB RAM egészít ki.

A tablet 16, 32 és 64 GB-os belső tárhellyel is kapható lesz, illetve a Wi-Fi-vevő mellé opcionálisan 3G-adaptert is kérhetünk. Az előlapi kamera kettő, míg a hátsó öt megapixeles – mindezeket összevetve a gyártó közel 9 órát jósol az akkumulátornak egyetlen feltöltés után. A ThinkPad Tableten az Android 3.1-es verziója fut, a mellékelt programokkal könnyedén szerkeszthetünk dokumentumokat, a kézírást gépelt szöveggé formázhatjuk, illetve a Lenovo saját alkalmazásai közül is csemegézhetünk.

A legfontosabb kiegészítők között említésre méltó az úgynevezett Tablet Dock: ebbe belehelyezve a tabletet, folyamatosan tölthetjük azt, szinkronizálhatjuk más eszközökkel, továbbá kényelmesen, függőleges helyzetbe rakhatjuk, ami az olvasást is megkönnyíti. Extra csatlakoztatói révén billentyűzetet és egeret is dughatunk rá, de ha ilyen megoldást keresünk, a Keyboard Folióval jobban járunk: ez a dokkoló már alapból tartalmaz klaviatúrát, beszerzése után pedig ránézésre kész ThinkPad laptoppal van dolgunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.