sonyericssontelefon

Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefon – középkategóriába kiváló

Aki látta már élőben a Sony Ericsson Xperia Arcot, valószínűleg le volt nyűgözve tőle, majd miután elárulták neki, hogy mennyibe kerül a mobiltelefon, rögtön el is hessegette a gondolatot, hogy most azonnal beszerez belőle egy példányt. A Sony Ericsson az idei évre viszont több kiváló termékkel is készült, az Xperia Neo például nem a legdurvább teljesítményt nyújtja, de jó áron kapható, és tipikus példája annak, hogy keveset ígér, de mégis váratlanul jól teljesít.

Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefon - olcsobbat.hu

A legfurcsábbnak minden bizonnyal a készülék kinézete hat majd, az ugyanis az évekkel ezelőtt boltokba került kütyük külsejét idézi: vaskos megjelenésével nem tűnik túl érdekfeszítő darabnak, de bizton állíthatjuk, hogy pontosan ezért fekszik kényelmesen a kézben, és fér el kiválóan a zsebben, ráadásul védőtokot sem feltétlenül igényel. A telefon rugalmas borítása gömbölyű formákkal rendelkezik, 13 milliméter vastag (nem egy Arc, ugye), 58 milliméter széles és 126 grammot nyom a mérlegen. Hardveres gombok kaptak helyet rajta, ezek a szokásos módon sorakoznak fel a mobilon.

A telefont 512 MB RAM-mal és 320 MB ROM-mal látták el, de a gyártó 8 gigabájtos microSD kártyát ad minden vásárlónak, így rögtön nagyobb tárhelyhez juthatunk – a memóriakártya révén egyébként 32 GB-ig növelhetjük a rendelkezésünkre álló szabad helyet. 1 Ghz-es, Qualcomm MSM8255 processzor kapott helyet benne, csak úgy, mint az Arcban, ezért a teljesítményét nem érheti panasz: átlagos felhasználásra több mint kiváló, és a Flash-támogatással rendelkező böngészője is gyors.

LED háttérvilágító LCD kijelzővel szerelték, ez 3,7 hüvelykes, és 854×480 pixel felbontására képes – a Bravia Engine révén a képminőség kiválóan passzol a filmekhez és fotókhoz. Kamerája 8 megapixeles, ez egyébként rendkívül gyors, mind fotózás, fókuszálás és vaku tekintetében – akár 720p felbontású videókat is készíthetünk, ezeket HDMI-kábellel tévén is megnézhetjük. A kamerát egyébként szokás szerint Exmor R érzékelővel szállították. A telefonon az Android legfrissebb 2.3.3-as verziója fut, ezen a Sony Ericsson saját alkalmazás alatt egyesített a közösségi funkciókat.

Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefon árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.