Hogyan segítheti a tablet a gyermek fejlődését?

Kisgyermek tableten játszik

Tabletek kedvező áron | Androidos tabletek | Kis képernyős táblagépek

A gyermekeknek szóló laptopok és mobilok hosszú évek óta létező termékek, ezért nem meglepő, hogy a legújabb kedvencnek számító kütyüből, a tabletből is egyre több a kifejezetten gyermekekre szabott változat.

Örök vita tárgya, hogy jót tesz-e a gyermeknek, ha egész nap a tévé vagy a számítógép előtt ül, vagy állandóan a mobilt vagy a tabletet nyomkodja. Valójában ez nem egy eldöntendő kérdés, sokkal inkább az a megközelítés lehet a célravezető, hogy ha a szülő odafigyel arra, hogy a gyermeke mennyit és mire használja a kütyüket, akkor akár sokat is tanulhat a lurkó.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Egyre több gyártó kínál kifejezetten a gyerekeknek szóló táblagépeket. Ezeket a készülékeket a vidám színek és formák, valamint a fiatalabbaknak szóló oktató, ismeretterjesztő és szórakoztató alkalmazások, rajzolóprogramok jellemzik, de természetesen videó lejátszására is alkalmasak. A digitális legóval, mesekönyvvel, vagy az ABC-vel való játékos megismerkedéssel kitűnően fejleszthető a gyermek gondolkodása, logikája és szélesíthető a tudása.

Overmax EduTab

És milyen készülékek közül lehet választani? A GoClever Genius 7-e és az Easypix MonsterPad-je egyértelműen a gyerekeknek lett kitalálva. Az Overmax még ennél is továbbment és a gyerekek között is a különböző korosztályok igényeihez igazítja a kínálatát. A MagicTab és a TeddyTab a 3 és 6 év közöttiek számára készült, az EduTabot pedig a 7 és 12 év közöttieknek tervezték.  A kategória fejlődését jellemzi, hogy már a Samsung is beszállt a versenybe a Galaxy Tab 3 Kids-szel.

A 12 fölöttieknek ajánlott már inkább a „felnőtt” tabletek közül választani, például egy Google Nexus 7-et, amelynek több memóriája, erősebb hardvere és jobb minőségű képernyője van.

XML error: > required at line 4