fényképező

Legyen maradandó élmény a vakáció!

4 Perc olvasási idő
fényképező

Legyen maradandó élmény a vakáció!

4 Perc olvasási idő

Kompakt gépek a gyors kattintásokhoz | Tükörreflexes gépek a szép képekért | Digitális fényképezők profiknak
Masszívan tapossuk a nyarat, itt a főszezon, az emberek többsége nyaral, kikapcsolódik, ha van rá módja. Ilyenkor számtalan emlék születik, célszerű is lenne valamilyen módon megörökíteni őket, hogy jövőre vagy éppen az esős évszakok alatt visszanézzük őket nosztalgiából. Az alábbiakban három olyan digitális fényképezőgépet mutatunk, amik alkalmasak erre a célra – annál is inkább, mivel a kompakt kategóriát erősítik, a család bármely tagja bátran kattintgathatja majd, és játszi egyszerűséggel készíthet fotókat és videókat a vakáció legszebb pillanatairól.

Kodak EasyShare Z5010 – tradicionális, nagy szemű, olcsó

Kodak EasyShare Z5010 digitális féynképező

A Kodak EasyShare Z5010-es kinézetre a tükörreflexes gépeket idézi, elegáns megjelenésével azonnal megnyeri a felhasználó tetszését. A Kodak gőzerővel szeretne minden lehetséges fillért kihámozni a kompakt fényképezőgépek piacából, és erre ez a modell is kiváló példa: noha a Z5010 a „point-and-shoot” szemlélet szerint készül, rengeteg beállítási opció, rendkívüli közelítési lehetőségek, sőt még leegyszerűsített megosztási képesség is a rendelkezésünkre áll – retteghetnek a Facebook-ismerőseink! Belépőszintű kütyü, remek áron – más kérdés, hogy a vele készített képek többnyire csak akkor lesznek jók, ha a fényviszonyok kiválóak. A 4,6 x 3,2 x 3,1 hüvelykes modell 473 grammot nyom a mérlegen, ebben lévő CCD érzékelő 14 megapixeles. A gép hátulján 3 hüvelykes, 230 ezer képpont megjelenítésére alkalmas kijelző kapott helyet, ez képkeresőként szolgál, és emellett nézhetjük vissza a fotóinkat és az akár 1280×720 pixel felbontású videóinkat. Az objektív 25-525 milliméteres, 21x közelítésre képes, és két darab ceruzaelemmel működik. A képeinket SD, SDHC és SDXC memóriakártyákra menthetjük.

Nikon Coolpix AW100 – GPS, túlélés, egyszerűség

Nikon Coolpix AW100 digitális fényképező

A Nikon Coolpix AW100 valódi túlélő masina, az extrémsportolók, kirándulók nagy hasznát vehetik, már ha szeretnék sziklamászás és jetskizés közben magukat fotózni. A készülék felülete ennek megfelelő gumírozott, nem feltétlenül baj, ha leejtjük, sőt a vizet, a hideget és a rázkódást is bírja – természetesen vannak korlátok, de ezen a területen a Nikon jobban szerepel, mint a többi gyártó. A készülékbe emellett GPS és elektronikus iránytű is került, fényképezés szempontjából pedig a többi, high-end Coolpix masinával említhető egy lapon a kütyü. Az egyszerűen kezelhető, és a képességeihez mérten korrekt áron kapható AW100-asnak talán csak a sebességgel vannak gondjai, illetve „merülés” után is lehetnek problémák – ezek szerencsére nem maradandóak. A gép 4,4 x 2,6 x 0,9 hüvelyk nagyságú, és 178 grammos, 3 hüvelykes LCD-kijelzője 460 ezer képpontos. CMOS érzékelője 16 megapixeles, az objektív 5x közelítésre képes (28-140 mm). A gép akár full HD felbontás mellett is tud videót rögzíteni, lítium-ion akkumulátora 250 fotó lövésére alkalmas a Nikon leírása szerint.

Sony Cyber-shot DSC-TX20 – kicsi, stílusos, gyors

Sony Cyber-shot DSC-TX20 digitális fényképező

A DSC-TX20-as hasonló kategóriában indul, mint az AW100-as, azonban annál valamivel kiforrottabb modellt tisztelhetünk a személyében – hiába, a Sony már nem az első ilyen gépét tette le az asztalra. A TX20 előnye, hogy meglehetősen kicsi és ehhez mérten stílusos, könnyedén elfér a zsebünkben még a gumírozott borítás és a szokásos strapabíróság ellenére is. Persze ha úgy vesszük, ez éppen lehet hátrány is: könnyű elejteni, kicsúszhat a kezünkből, és a kezelés is nehézkes lehet. A TX20-as 3,9 x 2,3 x 0,7 hüvelyk nagyságú, és alig nyom 133 grammot. A CMOS érzékelő 16 megapixeles, az objektív 25-100 milliméteres, 4x közelítésre képes. A készülék hátulján szintén 3 hüvelykes LCD-kijelző feszít, ez brutálisan sok, 921 ezer képpont megjelenítésére képes. A videófelvételben is jeleskedik a kütyü: 60 másodpercenkénti képkockás sebesség mellett akár 1920×1080 pixel felbontású anyagokat is készíthetünk. Lítium-ion akkumulátorral szerelik, az SD kártyák mellett a Sony saját, MemoryStick Pro Duo-ja is használható.

Egy igazi fotós nem létezhet nélküle!

Canon EF 70-300 mm 1/4-5.6 IS USM objektív Canon EF 70-300 mm 1/4-5.6 IS USM objektív legjobb ajánlat (még több objektív)
Vanguard Alta+ 203AP háromlábú állvány Vanguard Alta+ 203AP háromlábú állvány legjobb ajánlat (további állványok)
Hama 23674 fotótáska Hama 23674 fotótáska legjobb ajánlat (fotótáskák széles választéka)

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
fényképezőfesztiválmobiltelefon

Top 10 fesztivál kellék, ami nélkül ne indulj el!

2 Perc olvasási idő
Hűtőtáska a hideg italokért | MP3 lejátszó, ha nem lenne elég a zenéből | Tablet az összetett élményekhez Javában tart a fesztivál…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük