hardverlaptopmerevlemez

Külső merevlemezt minden laptopba

2 Perc olvasási idő
hardverlaptopmerevlemez

Külső merevlemezt minden laptopba

2 Perc olvasási idő

Az elmúlt pár napban megdöntöttem személyes egyhuzambeli DVD-írási, és merevlemez-formázási rekordomat megdönteni, sikerrel. Történt ugyanis, hogy barátnőm laptopja egy összecsukható, fél méternél sem magasabb széken pihent – vagyishát éppen bootolt rajta a Windows -, amikor is a szék gondolt egyet, és magától összecsuklott. Azt hiszem konkrétan ezt hívják rendszerösszeomlásnak. Mondanom sem kell, a Windows ezután nem bootolt többet, hiába próbálkoztam Recovery Console-lal, a Chekdisk nem volt hajlandó 60%-nál tovább ellenőrizni a lemezt, végül egy Kubuntu Live-val sikerült felmountolni a meghajtókat, és hálón keresztül – Live CD, úgyhogy a CD-írás persze kilőve – áthúzni a dolgokat egy másik gépre, mármint azokat, amik megmaradtak, és nem került tőlük „stalled” állapotba a másolás, valamint tiltotta le a teljes meghajtót a Linux. Aztán néhány kör formázás, immáron Ultimate Boot CD for Windows alól, ami egyébként egy egész hasznos tool, majdhogynem „Windows XP Live”, defaultwindowsos búzavirágkék grafikus felülettel, beépített diagnosztizáló programokkal, valamint ez még CD-t írni is tud.

Aztán most már szervizben pihen a gép, de mennyi fáradságot spórolhattunk volna, ha a barátnőmet születésnapjára mondjuk egy hordozható külső winchesterrel lepem meg, amire többé-kevésbé rendszeresen biztonsági mentést lehet készíteni. Ezek a perifériák alig drágábbak mint egy belső merevlemez, ha szerencsénk van nem esnek le a laptoppal együtt, és akár nagyobb kapacitásúak is lehetnek, mint egy laptop winchester, ráadásul oda visszük őket, ahova akarjuk. Íme, ajánlunk most néhány tetszetős darabot. (Aki pedig végleg nem szeretne így járni, az vegyen Macintosh-t, vagy bármilyen más SMS-enabled laptopot, azokban a mozgásérzékelő bármilyen hirtelen mozdulatnál elveszi a fejeket a lemeztől, és még fénykardozni is lehet velük, ugye.)

LaCie Rugged 80 GB

Azt nem tudom, hogy úgy kell-e ejteni a nevét, hogy „lacié”, de ha megvesszük ezt a külső diszket, akkor a miénk lesz, hö-hö. Az impozáns, vagyishát mindenképpen különleges külsejű 80GB-os merevlemez 8MB cache-ével 800GB/s-os adatátvitelre képes FireWire porton keresztül, és ezenkívül még 8000 érvet tudnánk felhozni mellette. Ráadásul a narancssárga gumiborítás nem csak akkor néz ki jól, ha mellétesszük a Tequila Sunrise-t, hanem meg is védi tőle, ha esetleg ráöntenénk.

Western-Digital MyBook 250GB

Nagyon elegáns kivitelezésű 500GB-os diszk, 480MB/s átvitellel, USB2.0-s csatlakozással, belsejében egy S-ATA-s lemezzel, ráadásul kapunk hozzá egy PC-BAX nevű adatmentő szoftvert is. Meglehetős darab, 165x165x35mm-es dimenzióival, és fél laptopnyi súlyával (1,1 kg).

HP NAS EM537AA

Ha ultimát megoldást akarunk, és HP-laptopunk van: all-in-one dokkolóállomás, 60GB-os beépített merevlemezzel, ami hálózati meghajtóként is funkcionál, emellett 6 USB port, 2 hálózati USB port, 10/100mbps LAN, 56K modem, VGA és S-Video TV kimenet.

Ha pedig ez sem elég, válasszuk őt.

Ajánlott bejegyzések
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >> Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük