pendrive

Heti cukiság: apró pendrive-ok

2 Perc olvasási idő
pendrive

Heti cukiság: apró pendrive-ok

2 Perc olvasási idő

Most, hogy a „kétezerér hozzánkvágják a gigás pendrive-ot” kort érjük, valami mással kell feldobni a piacot, mint a kapacitás végtelen terrabyte-osra növelésével, és az ezzel arányos árzuhanással (bezzeg a hőskorban, nálunk a cégnél legendák keringenek egy kollégáról, aki az első 256MB-os USB-kulcs megjelenésekor egyből rendelt magának egyet, potom százezer forintért, természetesen céges számlára). Szóval szegény marketingeseknek eladhatóvá kell tenni azt a fránya pendrive-ot valahogy, hiszen úgyis mindenki vesz egyet, a piac hemzseg a gyártóktól, de mégis mit lehetne tenni, hogy pont a minéket vegye meg az egyszeri user, aki betéved a boltba? Megvan, legyen kisebb, olyan kis cuki, meg nézzen ki trendin, ne csak a megszokott chipkártya legyen egy műanyagtokban! Meg legyen belőle rózsaszín, vagy babakék is, a női vásárlók kedvéért.

Kis kitekintés: a világ legkisebb pendrive-ja a 3C Cardnak elnevezett, 2,1mm vastag műanyaglap, amit használhatunk hagyományos pendrive-ként is, a számítógép (telefon, PDA, televízió, fűnyíró) USB portjára csatlakoztatva, megfordítva viszont pont egy SD/MMC kártya lesz belőle, így használhatjuk akkor is, ha fényképezőgépünkön (PDA-nkon, telefonunkon, turmixgépünkön) nincsen USB-port.

Aztán itt van egy példány, amivel van szerencsém személyesen is rendelkezni, egy cipőgyártó cég sajtótájékoztatóján az újságírókhoz hozzávágott cipőalakú pendrive, természetesen PR-anyagokkal kitömve, ez a vicces kinézet vonalat erősíti, 512MB-os, de ha megkérdezik, hogy mekkora akár válaszolhatjuk rá azt is, hogy 38-as.

És most nézzük az Olcsóbbat „kisebbségét”, azaz íme, ezeket az ici-pici pendrive-okat lehet nálunk megtalálni:

Sony Micro Vault Tiny sorozat

A Sony sorozata az Olcsóbbaton 1, 2 és 4GB-os méretben kapható, a kapacitásokat a különböző színek is jelölik. Méretük 14,5×2,7x30mm, tehát alig vastagabbak, mint a bevezetőben említett pendrive, súlyuk csak 1,5 gramm, és természetesen csak 2 kalória van minden darabban. USB2.0-n csatlakoznak, és preinstallálva tartalmazzák a Sony Micro Vault Virtual Expander nevű szoftverét, amivel háromszor annyi adatot tárolhatunk, mint a pendrive kapacitása, na persze ezt azért kezeljük fenntartásokkal. Az Engadgeten csak USB drive for the ladies-ként hivatkoznak rá.

Apacer AH123 sorozat

512MB-os, 1 és 2GB-os méretben, szintén USB2.0-n át, kéken villogó, adatátvitelt jelző leddel. 38x15x5mm-es méretével, és 5 grammos súlyával ez már egy igazi óriás. Kapunk hozzá menő kulcsatartót is, nehogy elhagyjuk, meg persze, hogy lehessen ujjonpörgetni.

Kingston DataTraveler Mini Fun 2 Gb

Mini, mert 38x19x8mm, és Fun, mert két logikai játékot is találunk rajta, miután megvettük, Atlantis és Magic Vines névvel. A kinézetre kis legofiguráknak látszó pendrive-okat 2GB-os méretben kapjuk, sárga, kék vagy piros színben, szintén USB2.0, és ha már fun, akkor egy funfact: a bemutatott három típus közül ez bírja a legmagasabb hőmérsékletig, a specifikáció szerint 85 celsiusfokig tárolja biztonságosan adatainkat.

Ajánlott bejegyzések
pendrive

Zsebben az adatok? Érdemes még pendrive-ot venni?

3 Perc olvasási idő
Pendrive-ok | Külső merevlemezek | Memóriakártyák Változnak az idők, ennél pedig csak az biztosabb, hogy nő az adatmennyiség, amit gyorsan és megbízhatóan…
laptoppendrivetelefontv

Pasilesen, avagy Valentin, te Drága!

4 Perc olvasási idő
Finom parfümök Valentin-napra | Népszerű ajándékötletek | Jópofa plüssállatok hölgyeknek Ugye nem kell mondanunk, hogy a szerelmesek ünnepe a nyakunkon és erre…
3dfényképezőhardverházimoziháztartáskiegészítőmédialejátszópendrivesonytv

Kis helyen is biztonságban: Kingston DataTraveler Locker 16 GB

1 Perc olvasási idő
Már önmagában az is elég, hogy egy pendrive 16 gigabájtos, ám a Kingston DataTraveler Locker 16 GB emellett sokkal többet kínál: a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük