konzol

Konzol, háború

3 Perc olvasási idő
konzol

Konzol, háború

3 Perc olvasási idő

Nem szeretnénk konkrétan nem a blog témájához kapcsoldó dolgokat itt túlságosan nyomni, bár igazából ez nem is reklám lenne, csak egy „featured ajánló ©”, ami még a szórakoztató elektronikához is kapcsolódik, de legyen az akkor, hogy a cég nevét le sem írom, a lényeg, hogy „a legújabb őrület” kifejezést tessék beírni Google-be, és már meg is lesz amiről beszélek. Szóval. A napokban néhány ismerőssel voltunk kipróbálni a lasertag elnevezésű játék (idősebbek emlékezhetnek rá, ilyesmi volt régen a Nyugati pályaudvar egyik pincéjében is berendezve) egyik mutációját, nagyon jó kis hétvégi szórakozás volt, következzen most néhány részlet a játék utáni beszámolókból:

„A barlang igencsak jó hely, a volt kőbányai kőfejtő és később sörgyár kazamatáiban van, ami tökéletes választás valami hasonlóra. A pálya kialakítása olyan szempontból jó, hogy ritkán ragad be a harc, bár ez ebben a játékban amúgy sem szokott előfordulni. A felállított fekete fólia térelválasztók is teljesen jók, nem zúzza össze magát az ember, ha véletlenül nekikrohan, fedezéknek is megfelelnek, sőt ha lelassul kicsit a játékmenet, megvan annak a bája is, hogy az alattuk lévő résen látni lehet ha valaki ólálkodik a „fal” másik oldalán. Igen király dolog még az is, hogy a játéktér közepén van egy DJ-pult és vele szemben egy adag kanapé – így a nézők is benne vannak az egészben, nem kell messze menned, ha kiestél, meg egyébként is zsírul néz ki”

„A fegyverek elvileg infravörös fénnyel működnek. Viccesen néznek ki, mondjuk vízipisztolyhoz lehetne hasonlítani őket, vagy még inkább valamilyen videójáték-kellékhez, ennek ellenére tök okosak, igen sokfajta játékmód van beléjük írva, még arra is gondoltak a készítők, hogy egy ember két fegyverrel akarja tolni, ez igen ötletes. Találat is csak fegyveren van. Az ember tényleg elveszti az időérzékét a barlangban, nagyjából három órát játszottunk, amiben volt azt hiszem öt menet, persze köztük pihenővel, és egy menet alatt maximum kétszer kocogtuk végig a pályát, összesen maximum egy kilómétert tettünk meg, tehát az átlag 0,33km/h, ezt pedig még a mi fizikumunkkal is bírni kellene.”

„A játékot lehet rengeteg élettel is játszani, ez nekünk direkt jól jött, kezdők lévén az ellencsapat gyakran úgy győzött le minket, hogy simán maradt átlagban még 20-30 életük. Szóval délutáni szórakozás gyanánt Counter Strike-os respawn-on nevelkedett gépnyomóknak kitűnő.”

És hogy hogyan is kapcsolódik ez az Olcsóbbathoz? Hát úgy, hogy mint az kiderült, ez a lézeres móka nagyban hasonlít egy IRL konzolos FPS-hez, ma pedig nem mást fogunk ajánlani, mint mindenféle konzolkiegészítőket.

Body Pad

Ez ilyen négy darabos könyék- és térdtájra szerelhető szenzorkészlet, plusz egy mozgás és nyomásérzékeny „szőnyeg” a PS-2-höz, aminek segítségével mindenfelé kalimpálhatunk a levegőben, avagy hogyan csinálj Nintendo Wii-t a Playstationből készlet. A vezetéknélküli szenzorok mozgását egy vevő érzékeli, és fordítja le az éppen játszott játék nyelvére, így a Body Pad-et használhatjuk akármilyen küzdő, sportolós, vagy táncolós játékban. Az érzékelt mozgások: ütés, rúgás, ugrás, végtagok fel-le és jobbra-balra mozgása, vagy ezek kombinációja.

Datel Action Replay MAX Xbox

Nem is annyira kiegészítő, mint szoftver, amivel mindenféle cheateket, extra fegyvereket, lőszert, életeket, titkos pályákat, mentéseket varázsolhatunk kifele az X-Boxunkból, ráadásul ezeket játék közben bármikor betölthetjük. Nem túl igazságos, de jól jön, ha unjuk már, hogy mindig legyőz egy buta gép. Internetkapcsolat és USB-s PC kell hozzá, utóbbi azért, hogy tudja hova menteni X-Boxos játékállásainkat, utóbbi meg valószínűleg az időközben publikussá vál tcheatek letöltéséhez, valamint hogy kihasználhassuk a szoftver Swap Box featúráját, amivel a mentéseinket megoszhatjuk a többi X-Box játékossal is.

Pimpöld az X-Boxod!

Ha már minden megvan, a vezetéknélküli kontroller, a headset, a nagyobb merevlemez, de meguntad a Halo3-as szkint, itt az idő váltani: például egy tíz perc alatt felragasztható, egész gépet beborító Biohazard matricával, vagy egy világító Kaméleon házzal, esetleg mindenféle csendesebbnél-csendesebb ventilátorokkal, nehogy túlmelegedjen szegényke.

Ajánlott bejegyzések
játékokkonzollogitechnintendoplaystationvideojátékxbox

Konzol körkép - hogyan játszunk ma?

6 Perc olvasási idő
Az utóbbi időben ugyan virágkorukat élik a retro konzolok, mi most mégis inkább a mai korszak éllovasait vesszük nagyító alá. Sőt, abból is…
konzolplaystationvideojátékxbox

Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

1 Perc olvasási idő
Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >> Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás…
konzolvideojáték

Grand Theft Auto V – a Guinness rekord halmozó

1 Perc olvasási idő
Sony konzolok | Microsoft konzolok | Akció videójátékok Szeptember 17-én jelent meg a Grand Theft Auto V, amely néhány nap alatt szinte…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük