Grand Theft Auto V – a Guinness rekord halmozó

gtaV

Sony konzolok | Microsoft konzolok | Akció videójátékok

Szeptember 17-én jelent meg a Grand Theft Auto V, amely néhány nap alatt szinte minden eladási és bevételi rekordot megdöntött.

A gamerek által egyik legjobban várt játékra október 1-től elérhetővé vált az online multiplayer mode is. A PS3-ra és Xbox 360-ra kiadott változatokat hihetetlen várakozás előzte meg, amely nem volt alaptalan, hiszen már az első napon nyolcszázmillió dollár bevételt hozott.  Azóta a GTA V hét Guinness rekordot mondhat magáénak, köztük a legjobban fogyó videojáték 24 óra alatt, vagy a legnagyobb bevételt hozó videojáték 24 óra alatt címet.

gta5

A GTA V abban is csúcstartó, hogy a leggyorsabban érte el az egymilliárd dolláros bevételt a szórakoztatóiparbeli termék közül, beleértve a mozifilmeket is! Azon kevés alkotások közé tartozik, amelyek már az első nap visszahozták a gyártási költséget, pedig az sem volt akármi, ugyanis a GTA V büszkélkedik minden idők legdrágább költségvetésű játékának címével is. A hírek szerint 265 millió dollárt költött rá a Rockstar fejlesztő cég.

gta_5_promo

A játék egyelőre Xbox 360-ra és PS3-ra kapható, a forgalomnak várhatóan újabb lendületet adó PC-s verzió még várat magára. Aki esetleg nem ismerné a játékot (van ilyen?), annak itt van az akció játékok között a legnagyobb nézettséget produkáló trailer: