Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

Xbox One vs PlayStation 4

Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >>

Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás ideje, de nem könnyű a választás!

Az Xbox One és a PS4 is csúcskategóriás készülék, ez nem kérdés.  A technikai adatok szinte teljesen azonosak és a teljesítmény teszteken is fej-fej mellett teljesítenek. Nehéz racionális alapon dönteni a két gép között, inkább a személyes ízlésnek és elvárásoknak való megfelelés billenti az egyik vagy a másik oldalra a mérleg nyelvét.

Xbox One

Xbox One konzol

A Microsoft Xbox One-t a fejlesztők a multimédia központ irányába vitték el, kiemelve a televíziós és video on demand szolgáltatásait. Ezek kihasználására azonban hazánkban egyelőre nem adottak a feltételek. Játék fronton az erősebb hardvernek, a jobb Kinect szenzornak és az átszabott Windows rendszernek köszönhetően sokkal jobb konzol, mint amilyen az elődje, az Xbox 360 volt.

Néhány a nyitócímek közül:  Dead Rising 3, Forza Motorsport 5, Xbox Fitness, Battlefield 4 és Need for Speed: Rivals.

PS4

PlayStation 4 konzol

A Sony PlayStation 4 a multimédia mellett több figyelmet fordít a játékra, és a grafikai megjelenítésben ráver az Xboxra. Ezen kívül a japánok tökéletesre fejlesztették a megosztási és streamelési lehetőségeket. Árban mindenképpen a PS4 a nyerő.

Néhány a nyitócímek közül: Killzone: Shadow Fall, Knack, LEGO Marvel Super Heroes, Call of Duty: Ghosts és Assassin’s Creed.