konzol

Joystick bizsergetés helyett…

2 Perc olvasási idő
konzol

Joystick bizsergetés helyett…

2 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb játékkonzolok | Sport videójátékok | Gamepadek konzolokhoz
Hányszor panaszkodnak a szülők, hogy nem lehet kirobbantani sem drága csemetéjüket a számítógép és/vagy a videojátékok elől, alig mozognak, eltunyulnak, ellustulnak és hányszor halljuk, hogy a technika csodái, a „mit tudjuk mi milyen” kütyük által valóságos csoda folytán leolvadnak az emberről a kilók. A kettő ötvözetéből születtek talán azok a játékkonzolok is, melyek a szobából ugyan nem tuszakolják ki a problémás ember egyedeket, viszont a fotelből felkeltik (legalább is ezt reméljük).

A mozgásérzékelős játékvezérlők és a konzolgyártók felismerése folytán talán némileg enyhül az a felfogás, miszerint a sportra szánt időt a játékgépek, a televízió és a számítógép teljes egészében felemészti, hiszen manapság már a legnagyobb cégóriások, a Sony, a Nintendo és a Microsoft is arra törekszik, hogy ezt cáfolja. Konzoljaikhoz már több olyan szoftvert is árusítanak, melyek a kanapén tespedőket edzésre bírják, ráadásul valós eredményekkel is kecsegtetnek (értsd: legyalulják a felesleget, ha szorgalmasan gyakorolsz).

Nintendo wii sport játékvezérlők

„A fitneszprogram azoknak lehet megoldás, akik nem tehetik meg, hogy konditerembe járjanak, mert nincs idejük, nincs a közelben terem, vagy egyszerűen szégyenlősek. A konzol megvásárlása mellett csak helyet kell teremteni a gyakorlatokhoz. Természetesen nincs szükség focipálya méretű szabad placcra, de egy panellakásban biztosan arrébb kell majd tolni néhány bútort.” – nyilatkozta Katus Attila az egyik hazai hírportálnak a programok kapcsán és igaza is van, viszont csak részben. Mivel különféle edzésprogramok közül választhatunk, ráadásul ezeket testre is szabhatjuk, így nagy helyigényűektől rögtön meg is lehet szabadulni, ezek után meg már az sem lehet kifogás, ha egy panellakásban kellene a csülkök megmozgatására koncentrálni.
A legtöbb típusnál (na jó, nagyjából az összesnél) az alapprogramot számos variációval felturbózhatjuk, a saját adatokat betáplálhatjuk, sőt még a formálni kívánt testrészt is megadhatjuk a maximális eredmény elérése érdekében. A mozgás külön bemelegítést nem igényel, a program ügyesen ki lett találva, a legegyszerűbb, legkevésbé megterhelő gyakorlatokkal kezd mindig, majd folyamatosan nehezednek az elvégezendő feladatok. Egy biztos: rendesen átmozgatja az embert! És hogy mennyire unalmas ez az egész? Cseppet sem, ugyanis a monotonitást apróbb minijátékok beépítésével tompítják a kitalálók és persze a látvány sem utolsó szempont, amit a szoftvertől kapunk.

Egy átlagos fitneszprogramot a konzol típustól függően 10-15 ezer forint között már be tudsz szerezni, ez meg gyakorlatilag egy komolyabb edzőtermi bérlet ára, viszont sokkalta többször tudod átmozgatni vele magad és még egy különleges élményben is részed lehet. Szerintünk megéri! Szerinted?

Ajánlott bejegyzések
játékokkonzollogitechnintendoplaystationvideojátékxbox

Konzol körkép - hogyan játszunk ma?

6 Perc olvasási idő
Az utóbbi időben ugyan virágkorukat élik a retro konzolok, mi most mégis inkább a mai korszak éllovasait vesszük nagyító alá. Sőt, abból is…
konzolplaystationvideojátékxbox

Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

1 Perc olvasási idő
Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >> Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás…
konzolvideojáték

Grand Theft Auto V – a Guinness rekord halmozó

1 Perc olvasási idő
Sony konzolok | Microsoft konzolok | Akció videójátékok Szeptember 17-én jelent meg a Grand Theft Auto V, amely néhány nap alatt szinte…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük