sport

Jobb (hó) híján gyepsíelünk?

3 Perc olvasási idő
sport

Jobb (hó) híján gyepsíelünk?

3 Perc olvasási idő

Lassacskán felteszik maguknak a kérdést mindazok, akik a téli sportok szerelmesei, hogy hol van már az idei hó? Hisz azon a mennyiségen, ami idén megtisztelt minket, nem hogy sportolni nem lehet, de még egy tisztességes hógolyó sem jött igazán össze belőle. Pedig a téli sportoknak nagyon sok szerelmese van, nem is említve, hogy mennyire hasznosak.

Nyáron, ha akarunk, ha nem szinte folyamatosan edzésben vagyunk. A természet kicsalogat minket a vízpartra, napsütésbe. Számtalan játék, sport és kirándulási lehetőség vár minket ilyenkor. De télen egy kicsit mind lelassulunk. Élveznénk a szoba melegét és egy kicsit lassabb tempót. De sokan vannak, akik a mozgásnak ilyenkor sem tudnak ellenállni. Ha azon gondolkoztok, hogy a téli hónapokban az edzőtermen kívül mit is csinálhatnátok izmaitok és egészségetek érdekében, akkor nekünk volna pár javaslatunk.

Jobb (hó) híján gyepsíelünk? - olcsobbat.hu

Ha tél, akkor jégkori
Kevesen vannak, akik elmondhatják magukról, hogy sohasem próbáltak jégre állni egy korcsolyával a lábukon. Bár könnyűnek látszik, ahogy mások sebesen siklanak a tükörsima jégen, de valójában már kihívást jelent az is, hogy talpon maradjon az ember, nem is beszélve az elindulásról. Ám néhány esés után, mikor már kezdünk rákapni a siklás mikéntjére, majd le sem akarunk jönni a jégről.
Azonban ennél a sportnál nagyon fontos, hogy megfelelő méretű korcsolyát válasszunk. Figyelembe kell venni a láb formáját, szélességét, mert koránt sem biztos, hogy ugyanarra a méretre lesz szükségünk a korcsolyánál, mint egy edzőcipő esetében. Próbáljunk ki több márkát és méretet, míg megtaláljuk az igazit.
Jégkori? Jéghoki.
Ha már stabilan állsz a jégen, akkor miért ne fognál a kezedbe egy botot és kezdenél egy korongot kergetni a jégen, miközben sok, dühösnek látszó óriás kezd üldözni téged. Ha van benned versenyszellem és nem félsz, hogy felkennek a falra, de szeretnéd levezetni a feszültséget, akkor a jéghoki egy igen ajánlott kompetitív sportág. Csak soha ne lépj pályára megfelelő védőfelszerelés nélkül!
Snowboard házilag
Egy hosszú vonatút során mesélte egy ismerős az ünnepek előtt, hogy gyerekként a testvérével és a szomszéd srácokkal miként fabrikáltak otthon snowboardot. Ahogy leesett az első hó, ők már kint voltak a havon és nagyokat esve-kelve játszottak a házi deszkával. Ám a gyerekkori élmény, felnőttkori szerelem lett. Bár nem könnyű egy deszkán egyensúlyozni, miközben meredek lejtőkön csúszik le az ember, de ha megtaláljuk az egyensúlyunkat, akkor nincs is ennél jobb élmény.
De legyünk bár a ping-pong szerelmesei vagy a síelésé, jól tudjuk, hogy bizonyos eszközök elengedhetetlenek egy sport gyakorlásához. A téli sportok talán még drágábbak is, mint nyári társaik, hiszen itt nem elég jó minőségű eszközöket venni, figyelni kell a meleg ruhára, réteges öltözékre és a kötelező védőfelszerelésekre is. Hiszen, ha felelőtlenül nekivágunk bármelyik téli sportnak, akkor nem csak néhány kék-zöld foltot vagy horzsolást szerezhetünk, de könnyen komolyabb sérülésekkel is szembe nézhetünk.
Nektek melyik a kedvenc téli sportágatok? Jut eszünkbe, a bobozást kifelejtettük… Valaki?

Ajánlott bejegyzések
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
kondigépekokosóraőszsport

Nyüzsögjetek, endorfinok!

7 Perc olvasási idő
Biztosan tapasztaltuk már, mikor mozogni kezdünk, egy kis idő elteltével megmagyarázhatatlan örömmámor kerít hatalmába és azt érezzük, legyőzhetetlenek vagyunk. Oké, oké, csak…
gpssport

Erdő, erdő, erdő…

6 Perc olvasási idő
Napok vannak hátra a nyárból, igyekezzünk kiélvezni a nap utolsó forró sugarai adta felüdülést egy kicsit másként. Sokszor szó volt már a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük