háztartás

Jég veled hőguta!

4 Perc olvasási idő
háztartás

Jég veled hőguta!

4 Perc olvasási idő

Fagylalt- és jégkrémkészítő gépek | Turmixgépek jég aprításhoz | Alsó mélyhűtős hűtőgépek
Évek óta bizonyított tény, hogy a hőmérséklet magasba kúszása egyenesen arányos azon tárgyak eladási statisztikájának megugrásával, melyekkel némileg lehűthetjük magunkat. Jégkása, jégkrém, az előállításukhoz szükséges ketyerék, ventilátor, klíma és még sorolhatnánk… Az emberek hangya módra, kapkodva próbálják begyűjteni a „minél olcsóbb, annál jobb” termékeket, aztán meg csodálkoznak, ha jön a pofára esés. Mégsem klappol valami a szerkentyűkkel, mégsem az elképzelések szerint működik, a végén pedig több nyűggel jár, mint örömmel és egy év múlva aztán kezdődhet minden előröl…
Azon a gondolkodásmódon, miszerint az olcsóbb termékek gazdaságosabbak, sajnos nem tudunk változtatni, viszont néhány tippel tudjuk segíteni a vásárlókat. Jelenlegi cikkünkben a jégkrém és fagyi készítő gépeket, jégdarálókat tesszük nagyító alá és eláruljuk mire kell figyelni a vásárlásukkor!

A gyerekeknek szánt fagyi készítő játékok ugyan kiváló szórakozást biztosítanak az egész családnak, azonban ha igazi élvezetre és hűs jégkrémre vágysz, akkor komolyabb termékkel kell próbálkoznod. A palettán igen széles a választék, néhány ezer forinttól egész a luxuskategóriáig bezárólag. Legolcsóbban már kb. 8 ezer forintért fagylalt készítőhöz juthatunk, ha pedig maximális ízvilágra, gyorsaságra és kényelemre vágyunk, akkor bizony akár 50 ezer forintot is ki kell adnunk egy-egy hűs nyalánkságot készítő szerkezetért.
Az olcsóbb kategóriás fagyigépek, több macerával is járnak, hiszen az édesség készítése előtt a fagyasztóedényét akár egy napig is mélyhűtőbe kell tartani, illetőleg egyszerre csak egy féle fagyit tudunk készíteni és minden adag előtt meg kell ismételni a tál fagyasztását. Bár végeredményként igen ízletes nyalánkságot kapunk, viszont az edényzet elég nagy helyet foglal el a mélyhűtőnk fiókjában. Aki ennyi áldozatot képes meghozni a házi készítésű finomságért és nem tonnaszámra szeretne fagyit majszolni a nyár folyamán, annak ezek a szerkezetek is ideálisak lehetnek.
A modernebb és ezzel együtt drágább fagyigépekbe turbófokozatot is építettek a gondos kivitelezők, hiszen ha hajlandóak vagyunk többet áldozni értük, akár fél óra alatt is „kehelykész” állapotba kerülhet az édességünk, ráadásul már rögtön ezután foghatunk is hozzá egy másik íz kikavarásához. Helyigényük viszonylag nagy, ellenben megússzuk a lefagyasztásos és mélyhűtős hercehurcát. Ezek a szerkezetek már igen strapabíróak, saját motorral, kompresszorral működnek, jól tűrik akár a folyamatos használatot és a nagyüzemi fagyigyártást is.
A krémes finomságok utálói (bármilyen meglepő ilyen emberek is vannak), illetőleg a darabosabb állag kedvelői valószínűleg a fenti érvek/ellenérvek egyikére sem kapták fel a fejüket, ők inkább jégkása készítésére adják a fejüket, amit aztán finom szörpökkel, gyümölcslével keverve, mini papírnapernyővel díszítve kortyolgathatnak a hőségben. És hogy mivel érik el hogy a jég aprószemcsés állagot öltsön? A jégkaparót és a húsdarálót felejtsd el! Természetesen már erre is van külön szerkezet, bár ha spéci turmixgéped van, akár az is képes apróra zúzni a jégkockákat.
A kifejezetten erre a célra szakosodott gépek árai szintén széles skálán mozognak, viszont jelen esetben meg kell említenünk, hogy kivételesen egyik sem működik kisebb hatásfokkal a másiknál, az hogy milyen jégkása kerül a pohárba tőled is függ! Ha hajlandó vagy egy kis izommunkát bevetni, akkor válassz kézi tekerentyűvel megáldott, olcsóbb jégdarálót, ha pedig a lustább és kényelmesebb emberek társaságát gyarapítod, tedd le a voksod az elektromos mellett! Ezeknél az ár, csak ezt a szempontot figyelembe véve van kialakítva, bár szó se róla a „no name” megbízhatóság itt is kérdéses, ha biztosra akarsz menni, de még sem vagy hajlandó sokat áldozni, akkor dönts egy középkategóriás jégdaráló, vagy jégkása készítő mellett, így biztos nem lősz bakot! Bármelyik szerkezetre essen is a választás a hőgutától biztos hogy elköszönhettek! Jég veletek!

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
háztartáspirítóssütővízforraló

Mit érdemes lecserélni ősszel a háztartásban?

3 Perc olvasási idő
Hajszárítók többféle szűkítővel | Szendvics sütők már 3 100 Ft-tól!  | Multifunkciós konyhai robotgépek Beköszöntött egy új évszak, és az ősz ismét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük