Uncategorized

Grillezni bárhol lehet

3 Perc olvasási idő
Uncategorized

Grillezni bárhol lehet

3 Perc olvasási idő

Gázüzemű kerti grillezők | Asztali grillek széles választéka | Minden ami a kerti sütés-főzéshez kell
Az idő egyre melegebbé válik és vele együtt megérkezik a kerti partik és grill partik ideje. Ki ne szeretné a frissen sült hús illatát, a rácson sült és grillezett ételeket, miközben jó barátok és kellemes beszélgetések vesznek körbe minket. Ám sokan vannak, akik ebből eddig kimaradtak, mert nem olyan helyen laknak, ahol kerti partit lehetne rendezni. Pedig a grillezéshez nem kell egy hatalmas kert.
Grill parti a szabadban
Ha nincs is saját kertünk, még mindig kölcsön vehetünk egy kisebb területet. Ma már a legtöbb kiránduló helyen, főleg kempingekben, biztonságos grillező helyeket is kialakítanak. Így a kirándulóknak nincs más dolga, mint előre tervezni étellel és tüzelőanyaggal, hogy meg legyen a nyár eleji kirándulások elsőjének a hangulata.
Az ilyen grillezők esetében azonban érdemes először letisztítani a grillezés helyszínét, hisz nem tudjuk, hogy ki és mikor használta utoljára. De akár kezdő grill szakácsok vagyunk, akár már szakavatott tekintélyek, a kemping tulajától mindig érdemes egy kis tanácsot kérni az adott grillező használatával kapcsolatban.
Grillezzünk a teraszon

Ha olyan lakásban élünk, melyhez tartozik egy picit nagyobb erkély, azon már egész nyugodtan el tudunk helyezni egy kis grillezőt. Persze oda kell figyelnünk, hogy a füst ne zavarja meg a közvetlen szomszédokat, de utána már szabadon készíthetjük a nyílt lángon készített húsokat és zöldségeket.
Természetesen az erkély mérete határt szab a grillsütő méreteinek, de nincs is szükség túl nagy grill szettre, hogy a nyári estéken meghívott barátoknak ínycsiklandó vacsorát készítsünk. Csupán be kell szereznünk némi szenet, szén téglát, olajat, grill nyársakat és a biztonság kedvéért egy poroltó készüléket, nehogy túl tüzesre sikerüljön a vacsora.
Ha ezek, mind megvannak, akkor már a szakácson a sor, hogy az előre bepácolt húsokból egy kellemes nyári vacsorát varázsoljon. És ha már grill-parti, akkor ne feledkezzünk el a hűtött italokról sem, amik egy ilyen vacsorához dukálnak.
Manapság már könnyen beszerezhetünk akár egy kis hűtőt a grillezőnk mellé, ami tökéletes kiegészítője lesz a parti hangulatnak.
Mindenesetre a parti előtt tegyünk egy próbát, hogy a grillünk mennyire füstöl, nehogy a szomszédoknak ténylegesen kellemetlenséget okozzunk. Bár lehet, hogy egy finom kóstoló az ő kedvüket is meghozza a sütögetéshez…
Se kert, se terasz? Vigyük a grillt a konyhaasztalra
Ha a hagyományos megoldások nem működnek, még mindig nem kell lemondanunk a frissen grillezett ételekről. Manapság számtalan gyártó készít különböző elektromos asztali grilleket, melyek bármely konyhába elférnek az ebédlőasztalon.
Mivel ezeknek az asztali grilleknek nem csak a teljesítménye eltérő, de méretben is több félét lehet kapni, így vásárlás közben nyugodtan vegyünk olyat, ami a családnak a leginkább megfelel.
Ezeken ugyanúgy grillezhetünk húst, zöldségeket vagy akár grillnyársakat is. De arra számítsunk, hogy a grillezés során kialakuló illatok mind belengik majd a lakásunkat. Valamint jó pár fokkal megemelik majd a benti hőmérsékletet is. Éppen ezért a grillezést csak este, egy jól szellőztethető konyhában ajánljuk, ha nem szeretnénk a finom falatokkal a kellemetlen velejárókat is benyelni.
Az elektromos grillek, tekintve, hogy nem nyílt lánggal dolgoznak, biztonságosabbak hagyományos társaiknál, de azért ezeknél is fontos, hogy a gyerekeket ne engedjük a felforrósodott fémlap közelébe. Mindig legyen egy felnőtt, akinek a feladata a grill kezelése, az ételek feltétele és leszedése és aki odafigyel arra is, hogy míg hűl a grill, addig sem okoz kellemetlen balesetet senkinek.
Tehát a tökéletes grill-parti receptje: a helyszínnek megfelelő grillsütő, barátok és család, hűtött italok és az előre pácolt finomságok, melyek a fémlapra kerülnek majd idén nyáron.
Ne hagyjátok ki ezt a élményt, hiszen maradandó emlékeket jelent majd!

Ajánlott bejegyzések
hűtőgépUncategorized

Hűtőd a konyhád lelke, így nem mindegy, milyet választasz otthonra!

1 Perc olvasási idő
Most tervezed álmaid konyháját? Vagy éppen felújítanád a régit? A tökéletes konyha alapvető velejárója egy szuper hűtő, hiszen ételeid és italaid tárolása…
kávéfőzőUncategorized

Élvezd ki a reggeleket egy többfunkciós kávégéppel!

1 Perc olvasási idő
Tudtad, hogy mindennapjaidat nagyban befolyásolja, hogy elfogyasztott kávédat milyen körülmények között és hogyan készíted, illetve fogyasztod el? A kávézás kultúrája mára teljesen…
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük