hardverheadsetjabratelefon

Jabra Clipper headset – vezeték nélküli mindenes

Headsetet használni felettébb hasznos lehet, bár tény, hogy a legtöbbjük egyszerű telefonáláson kívül nem sok mindenre használható. A Jabra Clipper szerencsére sokrétűbb kiegészítő: a Clipper egységhez bármilyen fülhallgatót csatlakoztathatunk, s az akár zenehallgatás közben is jó hangminőséget produkál. Ráadásul kényelmes is, elvégre vezeték nélkül használhatjuk.

Jabra Clipper headset - olcsobbat.hu

A Clipper kizárólag A2DP-kompatibilis készülékekkel használható: a kiegészítő lelkének számító, 1,8x1x0,7 hüvelykes egység Bluetoothon keresztül csatlakozik a telefonunkhoz, majd – ahogy a kütyü neve is sejteti – a pólónkra, ingünkre csíptethetjük. Az egységet gumiszerű bevonat fedi, ebből domborodik ki a központi multifunkciós gomb és a hangerő-szabályozók. Az eszközön található 3,5 milliméteres jack-aljzatba bármilyen fülhallgatót bedughatunk, de használhatjuk a Jabra által mellékelt darabot is – a füles természetesen sztereóban szól majd, így zenehallgatásra is kiváló.

Az első tesztek alapján a fülhallgató kényelmes, ráadásul jó hangminőséggel rendelkezik mind zenehallgatás, mind telefonálás közben – utóbbihoz nyilván elengedhetetlen egy mikrofon: ezt a hangerő-szabályozók mellett találjuk, ezért igyekezzünk a szánkhoz közelre csíptetni a központi egységet. Érdekesség, hogy a Clipper figyelmeztet, ha tíz méternél messzebbre távolodunk a telefonunktól, és hasznos lehet az a funkció is, mely révén akár két különböző készülékhez csatlakoztathatjuk az eszközt. A Jabra szerint a Clipper 6 óráig bírja egyetlen feltöltéssel, a készenléti idő pedig 8 nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.