3dhardverlgtelefon

LG Optimus 3D mobiltelefon – térélmény Androidon

Megállás nélkül zakatol a barcelonai Mobile World Congress, így a szokásosnál kétségkívül több a mobiltelefonokkal és tablet PC-kkel kapcsolatos bejelentés, de mit bánjuk mi azt, ha olyan érdekes gyöngyszemekkel futhatunk össze, mint amilyen az LG Optimus 3D is. A koreai gyártó kénytelen egy kis életet lehelni a telefonos felhozatalába, s erre az új kütyü nem is tűnik rossz próbálkozásnak.

LG Optimus 3D mobiltelefon - olcsobbat.hu

A 128.8 x 68 x 11.9 milliméteres, 168 grammos készülék meglehetősen erősre sikerült: 1 Ghz-es, kétmagos OMAP4 processzor hajtja 512 MB RAM társaságában. Az Optimus 3D 8 gigabájt belső memóriával rendelkezik, ez 32 gigabájtra bővíthető microSD-kártyával. Bár sokan mondják, hogy a kétmagos telefonokat még nem tudjuk mivel kihasználni, itt ezzel nem lesz probléma, elvégre a 4,3 hüvelykes, 800×480 pixel és 16 millió szín megjelenítésére képes kijelző 3D-s látvány előállítására is képes (ami köztudottan sok erőforrást emészt fel), ráadásul az élvezéséhez speciális szemüvegre sincs szükség.

A telefon persze egyéb extrákkal is rendelkezik, a hátulján például két darab, egyenként 5 megapixeles kamera kapott helyet, amelyekkel 3D tartalmakat rögzíthetünk (a képek legfeljebb 2560х1920 pixel, a videók 1080p felbontásúak lehetnek), amiket azután azonnal feltölthetünk például a YouTube-ra is. Gyorsulásmérő, giroszkóp természetesen van, és a DLNA-támogatás sem maradt ki. A telefon Android 2.2 (Froyo) operációs rendszerrel érkezik, de ez szabadon frissíthető a 2.3-as (Gingerbread) változatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.