háztartás

Igen, kérünk, teázni jöttünk

3 Perc olvasási idő
háztartás

Igen, kérünk, teázni jöttünk

3 Perc olvasási idő

Esős, borús és nyálkás idők köszöntöttek ránk (na most merjen beszólni aki egy hónapja sápítozott, hogy negyven fok van), ilyenkor nincs is jobb, mint összebújni kedvesünkkel, vagy egy hősugárzóval a paplan alatt, berakni a DVD-lejátszóba valami jó filmet, és közben forró teát inni. Ílymódon, hogy a jóidő, és ezzel együtt a napsütötte teaültetvények között ugrándozó jegestea-reklmáarcok ideje lejárt, szerkesztőségünk jószándékúan ellátogatott az Egyesült Királyság Teatanácsának oldalára (mik vannak), hogy bár nem profi módon, de azért az alábbi fordításban közzétegyük, mit is kell betartanunk ha szeretnénk egy jó kis csésze forró teát:

  • Mindig jó minőségű leveles vagy filteres teát használjunk;
  • A teát lehetőleg légmentesen lezárva, szobahőmérsékleten tároljuk;
  • Mindig friss, forrásban lévő vízből főzzünk teát;
  • A legjobb ízhatást akkor érjük el, ha a teavíz minél több oxigént tartalmaz: az oxigéntartalom lecsökken, ha a vizet esetleg egynél többször forraljuk fel;
  • Mértékletesen adagoljuk a teát a vízhez;
  • A teát annyiszor 1 filterből, vagy 1 teáskanálnyi levélből főzzük, ahány teáscsészével fogyasztani szeretnénk;
  • Mindenképpen hagyjuk annyi ideig ázni az adott teafajtát ameddig kell;
  • Egy csésze teába mindig jól jön egy kevés tej;
  • További jótanácsok, például a teafajtánként lebontott főzési időt tartalmazó táblázat pedig a fent említett oldalon találhatók.

Egyszerűnek tűnik ugye? Pedig azért figyelni kell, ha tökéletes teát szeretnénk, gondoljunk csak bele hányszor hagytuk tovább ázni a teafiltert a kelleténél! Valamint eszembe jut még egy szobatársam a kollégiumi időkből, akinek a következő volt a teafőzési metodikája: Egy csésze vizet tett a mikrosütőbe, melegítés gyanánt, majd visszaült a számítógép elé. Fél óra múlva eszébe jutott, hogy eredetileg teát akart főzni, ezért még egyszer megmelegítette a vizet, közben persze megint visszaült a gép elé. Majd fél óra múlva ismét eljátszotta ugyanezt. Egy idő után azért összeszedte magát, és filtert is tett a még meleg vízbe. Miután fél órán át ázott a filter, eszébe jutott, hogy teát szeretett volna inni, így kivette a vízből, és betette a teát a mikróba, hogy megmelegítse. Ezt még tetszőleges számúszor eljátszotta, és kész is volt a tea. Hogy segítsünk Önöknek, nehogy így járjanak, ma a „Vízforralók és teáskannák” kategóribáól szemezgetünk:

Kenwood SJ-900

Igencsak jól kinéző kanna alumíniumból, leírása szerint vezeték nélküli, amit mi sem tudtunk kideríteni, hogy pontosan mit takar, és a gyári leírás is csak ennyit árul el, de valószínűleg nem WiFi-n keresztül tölti le a forró vizet, hanem valamilyen akksit használ. Másfél liter vizet tudunk benne forralni, működés közben is igen halk, a benne lévő tisztítható finomfelbontású rács pedig segít megelőzni a vízkő lerakódását a kanna belsejében. Talapzatán való 360 fokos elforgathatóságának, és kétoldali vízszintmérőjének köszönhetően jobb- és balkezesek is egyaránt kényelmesen használhatják.

Bodum termékek

Mégpedig az Ottoni 10552-16EURO, ránézésre akármilyen hihetetlen, de ez egy elektromos vízforraló és az Assam 10577-01 teáskanna. Előbbi acélból, mahagóni fa füllel két literes kapacitással, a hetvenes évek dizájnjával, utóbbi pedig öntöttvas – belül természetesen rozsdamentes -, egy literes, formája pedig klasszikus angol teáskannákra emlékeztet. Nem olcsó darab egyik sem, de a kinézetük megéri az árat.

Bosch TWK6004

Közben rájöttünk, a vezetéknélküliség valószínűleg azt jelenti, hogy a kanna talapzatáról eltávolítható, avagy a vezeték a kannából kihúzható, és ily módon vezeték nélkül a forróvíz bárhol szervírozható. Végezetül pedig egy Bosch termék, 2400W-os kapacitással, és 1,7 literes űrtartalommal. Szintén bal- és jobbkezeseknek, fedele pedig gombnyomásra nyílik, nehogy véletlenül magunkra öntsük a forró vizet.

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
háztartáspirítóssütővízforraló

Mit érdemes lecserélni ősszel a háztartásban?

3 Perc olvasási idő
Hajszárítók többféle szűkítővel | Szendvics sütők már 3 100 Ft-tól!  | Multifunkciós konyhai robotgépek Beköszöntött egy új évszak, és az ősz ismét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük