hardvermerevlemeztv

Dr. House felvételről, kicsit másképp

3 Perc olvasási idő
hardvermerevlemeztv

Dr. House felvételről, kicsit másképp

3 Perc olvasási idő

Miután ugye a szendvicssütős meggazdagodási ötlet nem jött be, lakótársam ma újabb fantasztikus dologgal állt elő. Történt ugyanis, hogy kb. egy éve egy jól sikerült vízbeugrálással egybekötött strandolás közben sikeresen kificamította a bal térdét, pontosabban megsérült neki az egyik meniscusa. Ez egy olyan rugalmas valami, ami térdporcok között helyezkedik el, és nagyjából arra való, hogy a térdünk mozgatása közben ne a porcok csúszkáljanak egymáson. Namost, lakótársamnak alkalmanként azóta is rossz helyre kerül egy-egy óvatlan pillanatban a meniscusa, ami persze elég fájdalmas tud lenni, viszont artroszkópos műtéttel orvosolható a dolog. Az artroszkóp, azaz magyarul csőtükör – és ígérem, hogy több orvosi szakkifejezés nem lesz -, egy igen vékony cső, aminek egyik végét egy pici vágáson keresztül az emberbe vezetik, másik végén pedig optikai tulajdonságainak köszönhetően látható, hogy mi történik épp odabenn, így egy monitor és ugyancsak csövön bevezetett orvosi műszerek segítségével el lehet végezni egy műtétet.

És hogy hogyan lehet ebből pénzt szerezni? Hát, mivel a műtét ugye tulajdonképpen egy monitoron zajlik, aminek képe gond nélkül rögzíthető, lakótársam kitalálta, hogy orvosi kapcsolatait kihasználva fogja a DVD-felvevőt, beviszi a kórházba, majd egyszerűen élőben rögzíti rá a saját műtétjét. Aztán pedig lesz egy DivX minőségű orvosi felvétele, amit feltehet a Break-re, és ha kikerül a főoldalra, máris az övé a 400 dollár, ami ilyen esetekben jár. Persze megint nem fog összejönni a meggazdagodás, tele van a net artroszkópos térdműtét videókkal, itt is van egy, tessék nyugodtan megnézni, nem gusztustalan vagy ilyesmi, aki kibír egy Dr. House részt, az kibírja ezt is. Mi pedig elkeseredésünkben, hogy ez az ötlet is hamvába holt, megkerestük Önöknek a legolcsóbb rögzítésre is képes DVD-ket, hátha Önöknek is vannak jó ötleteik:

Dimarson DMR-916

Ugyan nem a felsõ-, de még középkategóriás sem a Dimarsion lejátszója, viszont negyvenezer forintért pont az, amit várunk tõle. „Élõben” és elõre programozottan is tudunk vele felvenni közvetlenül DVD+-R/RW-re (beépített meghajtója nincs), lejátszani pedig a DVD, DivX, MPEG4, VCD, SVCD, CD-Audio, CD-R/RW, MP3, JPG, Kodak Picture CD formátumokat tudja. USB porton keresztül akár külsõ winchesterrõl is lejátszhatjuk rajta mondjuk DivX-ben kódolt filmjeinket, ráadásul az ezekhez tartozó magyar ékezetes feliratot is kitûnõen kezeli.

LG RH265

Már ötvenezerért megkapható az LG lejátszója, 80GB-os beépített diszkkel, akár 233 órányi felvétellel, nyilván minõségtõl függõen. A felvett anyagot kiírhatjuk DVD+RW/-RW/+R/-R lemezekre, lejátszani pedig szinte mindent le tud: DVD-+R/RW, minden DivX formátum, CD-Audio, CD-R/RW, MPEG4, MP3, VIDEO-CD, SVCD, JPEG, Kodak Picture CD. Ha mindez nem lenne elég, még arra is képes, hogy miközben felveszünk vele, párhuzamosan egy másik filmet játsszunk le – gondoljunk csak bele, akár térdmûtétünk rögzítés közben is nézhetjük kedvenc sorozatunkat.

Thomson DTH8654E

Csak egy kicsit drágább, de már ötvenötezerért ez is megkapható, és 160GB-os merevlemezzel rendelkezik (mostanában egyébként úgy dobálóznak a százgigabájtokkal, mint piacon krumpli árával), de nyilván tud közvetlenül DVD-re is rögzíteni, a PauseLive feature pedig lehetõvé teszi, hogy reklámok nélkül vegyü fel filmjeinket. Természetesen ezen is van USB bemenet, valamint DV is, lejátszani pedig az elõzõ két készüléknél említett formátumokat tudja, valamint azokon kívül ismeri a Windows Media fájljait is.

Ajánlott bejegyzések
merevlemezssd

Merevlemezt vennék – de milyet?

4 Perc olvasási idő
Számítógép winchesterek | Külső merevlemezek | SSD adattárolók Hiába az új technológiák, a merevlemeznek (más néven HDD-nek, esetleg winchesternek) jó ideig nem…
merevlemez

Külső merevlemezek - mindig legyen nálunk minden adat!

3 Perc olvasási idő
SSD merevlemezek | 1 TB feletti külső merevlemezek | Hordozható külső merevlemezek Rendben, a felhős rendszerek világában az ember nem szívesen cipel…
laptoppendrivetelefontv

Pasilesen, avagy Valentin, te Drága!

4 Perc olvasási idő
Finom parfümök Valentin-napra | Népszerű ajándékötletek | Jópofa plüssállatok hölgyeknek Ugye nem kell mondanunk, hogy a szerelmesek ünnepe a nyakunkon és erre…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük