hardvermédialejátszómonitor

Ideális ajándék mindenkinek: a digitális képkeret

A bekeretezett papírkép, amelyen családunk, gyermekünk, kiskutyánk látható, már “annyira huszadik századi”! Egyre nagyobb divat a digitális képkeret. De mi is ez tulajdonképpen?

digitális képkeret

Nos, a digitális képkeret első sorban egy hatalmas ötlet. Olyan ajándék, amit nyugodtan adhatunk szülőknek, sőt nagyszülőknek is anélkül, hogy azon panaszkodnának, hogy nem tudják használni. Ők ugyanis csak egy olyan bekeretezett képet látnak majd belőle, amin hangulatosan váltakoznak azok a képek, amit kedveskedni vágyó gyerekeik, unokáik előre rátöltöttek.
Az alap egyébként egy LCD panel, amelyhez valamilyen flash háttértárat kapcsoltak, erre tölthetjük fel a képeket, legtöbbször USB kapcsolaton keresztül, de van olyan digitális képkeret is, amelynek nincs belső tárhelye, ezekhez valamilyen memóriakártyát (SD, Flash, stb.) használhatunk. Vásárláskor érdemes jól tájékozódni, hogy van-e valamilyen saját memóriája a képkeretnek, vagy vennünk kell hozzá kártyát.
Mindenesetre, a feltöltés után a képek vígan váltakoznak majd a keretben, amelyeknek már megannyi változata létezik, a hagyományos képkeret formátum mellett például kulcstartóba építve is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.