hardver

I’m the real Ghettoblasta’

A nyolcvanas évek és a zene kapcsolata sok rettenetes dolgot idéz fel. Menő volt Prince, tarolt Toto és a Bros, ott volt a Duran Duran és Madonna még fémkúpokat hordott melltartónak. Persze 1987-ben vezette a listákat a With or Without You a U2-tól, ekkortájt jött ki az Appetite for Destruction és a Dire Straits is a mai napig vállalható zene, mégis: a korszak muzikális kulturájából az egyik leginkább megőrzendő, de sajnos már eltünőfélben lévő jelenség a a hatalmas hordozható kazettásmagnók (becsületes nemzetközi nevükön boomboxok vagy ghettoblasterek) népszerűsége, amikkel az akkor még répafarmert hozó bronxi rapperek császkáltak és üvöltették a zenét mindenfelé. Két utódjukat ajánljuk most.

Panasonic RX-ES29

Finom kis eszköz ez az igazi ghettoblasterekhez képest, mégis képes ugyanarra: hordozható, jó hangminőségű és nagy hangerejű zenét szolgáltatni. A 20W RMS teljesítmény nem csekély, és persze haladva a korral immáron MP3-as CD-ket is bömböltethetünk róla. Megvilágított LCD-kijelző, programozható rádió és távirányító is jár hozzá.

JVC RV-NB20

Az igazi szellemi örökös. Vállpánttal, brutális, 52W-os teljesítménnyel, nomeg persze MP3-lejátszással. És iPod-csatlakozóval. És, ami a legszebb benne: gitárerősítővel. Meg azzal együtt használható mikrofonbemenettel. Állítható mélynyomóval. Elképesztően menő dizájnnal. Már csak a 10 darab góliátelemet kell megvennünk hozzá, ha igazán menőzni akarunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.