3dasusfullhdhardverlaptoplglogitechnotebooktávirányítówebkamera

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera – a jövő távirányítója

A következő poszt olyan tekintetben rendhagyónak számít, hogy a kiegészítő elsősorban az Asus Wavi Xtion médiamegosztójával együtt használható, azzal viszont nagyon is. Az idei év második negyedében – áprilistól júniusig bezárólag – boltokba kerülő kütyü a Microsoft Kinectet utánozza, méghozzá nem is akárhogy, elvégre a kiegészítőt az a PrimeSense fejlesztette, aki a konzolos kamerát is összerakta.

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera - olcsobbat.hu

A Wavi Xtion médiamegosztóval meglehetősen gyors, 5 Ghz-es sebesség mellett böngészhetjük a PC-nk tartalmát, mindössze annyi megkötés van, hogy a kis, egyébként rendkívül ízléses dobozkát legfeljebb huszonöt méterre helyezzük el a számítógépünktől. Utána jöhet a következő lépés: a kamerát is csatlakoztatni kell az eszközhöz, majd pedig elérhetővé válik a távirányító-mentes kezelés lehetősége: a kézmozdulatainkkal nem csak multimédiás tartalmak között válogathatunk, de az internetet és a közösségi oldalakat is böngészhetjük. Kell ennél több egy nappaliba?

Még érdekesebb, hogy míg a Kinect alapvetően konzolos kiegészítő volt (igaz, azóta elérhetővé vált a PC-s fejlesztői készlet is), addig az Xtion Pro kizárólag windowsos számítógéphez használható. Testvéréhez hasonlóan ez a kamera is lehetővé teszi, hogy a kézmozdulatainkkal navigáljunk, és miután 3D-s megoldásról van szó, meglehetősen kifinomult élményben lehet részünk. Az Xtion saját bolthálózatot is kapott: innen mindenféle alkalmazást szerezhetünk majd be, melyek között minden bizonnyal játékok is lesznek szép számmal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.