hardverhtctelefon

HTC Desire Z – Zorro segít, ha baj van!

Megérkezett a HTC Desire Z! Annak, aki követi a mobiltelefonok világának történéseit, valószínűleg nem lesz ismeretlen a készülék, elvégre a Desire Z az Egyesült Államokban már megjelent az egyik mobiltelefon-szolgáltató saját márkája alatt futó modellként. Európában már a saját nevén mutatkozhatott be az okostelefon, sőt ebben-abban még fejlődött is a nyugati premier óta.

HTC Desire Z mobiltelefon - olcsobbat.hu

Bár első blikkre a Desire Z is szokványos HTC-telefonnak tűnik (erről elsősorban a dizájn árulkodik), azonban az új modell egyik legfontosabb ismérve az, hogy oldalra döntve szétcsúsztathatjuk, így a kijelző alatt egy teljes QWERTY billentyűzet is feltűnik. Érdekesség, hogy ilyen állapotban oldalról nézve egy finom „z” betűt formáz a készülék – innen ered az elnevezés is. Maga a telefon egyébként érintőkijelzőt kapott, tehát becsukott állapotban is használható, sőt ilyenkor csak három mechanikus és pár érintésérzékeny gomb áll a rendelkezésünkre. A telefon 3,7 hüvelykes SLCD panellel rendelkezik, ez 800×480 pixeles felbontásra képes.

A társaihoz képest kissé gyengébb hardverrel szerelték fel a telefont (800 Mhz-es processzor, 512 MB RAM) azonban ez nem gátolja meg őt abban, hogy tökéletesen futtassa az Androidot, sőt ami azt illeti, még olyan extrákra is futotta neki a Locations, illetve egyéb apróságok is elérhetővé váltak, mint az elsőre értelmetlennek tűnő, de mégis jópofa Fake Call funkció. A felszereltséget tekintve nem lehet panaszunk: a Desire Z GPS-szel, Wi-Fi adapterrel, Bluetoothszal, FM-rádióvevővel és egy 5 megapixeles fényképezővel is rendelkezik – ez utóbbit LED vaku is megvilágítja. A gyártó egy napi használatot ígér egyetlen feltöltéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.