fullhdhardversonyvideókamera

Sony MHS-CM5 videókamera – állj, vagy lövök!

Valamiért rajongunk a furcsa alakú videókamerákért, és ez alól a MHS-CM5 sem kivétel. A Sony modellje úgy néz ki, mintha pisztolyt fognánk cső nélkül, és a markolatból kilógna egy LCD-kijelző. Ez a furcsa kialakítás aztán megragadja az ember figyelmét, aki talán még bele is szeret, ha megtudja, hogy a készülék praktikusan csúsztatható a zsebbe egy laza mozdulattal.

Sony MHS-CM5 videókamera - olcsobbat.hu

A 2,5 hüvelyk képátmérőjű LCD-kijelző azért is nagyon hasznos, mert bár folyamatosan ezen figyelhetjük a rögzítendő eseményeket, ha ezt behajtjuk, a kamera is azonnal kikapcsol, ami lényegesebben egyszerűbbé teszi ezt a folyamatot, mintha erre külön gombot kellene még nyomkodnunk. Az ötszörös optikai közelítésre képes kamerával kiváló képeket készíthetünk, ráadásul az MHS-CM5 számos olyan funkcióval bír, ami miatt kihagyhatatlan vétellé válik – a SteadyShot képstabilizátor például megfizethetetlen, ha kisebb méretű kameráról van szó, elvégre azok érzékenyebbek tudnak lenni a képmozgásokra.

Márpedig a SteadyShot az egyik legjobb szolgáltatást nyújtja a kategóriájában, és a készülék más területeken remekel: tiszta és hangos hangot tudunk vele rögzíteni, illetve gondosan megválaszthatjuk, hogy milyen felbontású videót akarunk felvenni. Az MPEG4 formátumú 1080p-s full HD felbontás sem elérhetetlen (30 fps), de természetesen a 720p (60 fps) és a VGA (640×480 pixel) méret is van – állófotókat 5 megapixeles felbontásig lőhetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.