játékok

Hogyan szórakoztassuk a kicsiket a nyár hátra lévő részében?

4 Perc olvasási idő
játékok

Hogyan szórakoztassuk a kicsiket a nyár hátra lévő részében?

4 Perc olvasási idő

Kártyajátékok minden korosztálynak | Szórakoztató társasjátékok | Játékkonzolok
Saját tapasztalat alapján látom, hogy a kicsik nyári felügyelete sok fejtörést tud okozni a szülőknek. Persze szívesen küldenék őket minden héten különböző szórakoztató táborokba, de ezek súlyos összegekbe kerülnek a szülőknek, ráadásul néhány esetben ki is derül, hogy az ígért móka és kacagás néha bizony elmarad attól, amit a brossúra bizonygatott.
Ilyenkor jönnek a képbe a nagyszülők, idősebb testvérek, esetleg más rokonok, akik néhány napra, mialatt a szülők a nyarat is végig dolgozzák, fel tudják vállalni a család legkisebb generációjának a felügyeletét.
Ám egy gyereket nem lehet betenni a sarokba arra várva, hogy a szülők majd onnan felvegyék és este hazaszállítsák. A gyerekek állandó és érdekes szórakoztatásra vágynak. Olyanok, mint az örökmozgó. Ember legyen a talpán, aki kifárasztja őket. De akkor mit lehet kezdeni a gyerekekkel, ha nincs minden nap pénzünk arra, hogy uszodába, állatkertbe és egyéb mulatságos helyekre vigyük őket?

Sütés-főzés közösen

Ecoiffier Pro Szakács Konyha gyerekeknek

Azok, akiknek nincs saját gyermeke, általában azt feltételezik, hogy a gyerekekkel úgy kell bánni, mint a hímes tojással és csakis speciális játékokkal lehet szórakoztatni őket. Pedig ez nem így van. Elég, ha olyan tevékenységekbe vonjuk be őket, melyben nincs minden nap részük.
Unokahúgom édesanyja például szinte sosem főz. Nem szeret, és nincs is ideje rá. Ha mégis a konyhában tüsténkedik, akkor a gyerekek általában a szobában játszanak. Így számukra a sütés-főzés új élmény volt.
Húgomnak, aki 8 éves, tetszett a gondolat, mikor az egyik nap azt javasoltam, hogy süssünk egy sütit anyuéknak, mire majd délután megérkeznek. Annak az öröme, hogy valamit ő készíthetett a szüleinek, a büszkeség, hogy az jól sikerült nem csak sikerélménnyel töltötte el, de új felfedezéseket is tett. Ráadásul a fél napot boldogan töltötte főzőcskézéssel.
Persze itt is szükséges a felnőtt felügyelet, mégis, nem a tévé előtt, nem költséges helyen, de emlékezetesen töltöttük a napot.
A gyerekek kis felnőttek. A legjobb játékok számukra azok, melyben utánozhatják mindazt, amit a hétköznapokban a felnőttektől látnak. Ha pedig ebben a játékban fogjuk a kezüket, akkor sokkal magabiztossabb felnőttekké is nevelhetjük őket.

Szerencsejátékok?

Reflexx kártyajáték

A következő egész napos program szintén a család legkisebbjeinek a fejéből pattant ki. Bár végig hallgatam, hogy ki-kitől tanult meg kártyázni, de a 8 éves ikrek elbeszélésének ezen része homályba vész azon a délutánon, melynek során unokaöcsém sorra vert meg minket römiben minden forduló után.
Azt hiszem, 15 év is eltelt azóta, hogy utoljára kártya volt a kezemben, de ez a délután bebizonyította, hogy egy pakli kártyával is milyen jól lehet eltölteni az időt. Eszünkbe sem jutott, hogy bekapcsoljuk a laptopot, tévét, rádiót, pedig három generáció játszott közösen. Kezdem érteni, hogy az idősebbek hogyan képesek estéket átkártyázni, csak a verseny és izgalom kedvéért.
Játsszunk gyerek kártyával vagy akár igazi kártyajátékokat poroljunk le, biztos, hogy néhány hónapon keresztül új favoritra lelünk.

X-box

Microsoft Xbox 360 Slim Arcade konzol

A rosszidő doktor, ahogy nálunk ismert a családban. Talán már két éve, hogy megvan ez a szórakoztató rendszer, de mindig csak akkor kerül bekapcsolásra, mikor a kinti idő nem engedi az ottani futkározást, bújócskázást…
Persze vannak olyanok is, akiknek nincs szerencséje olyan helyen lakni, ahol tiszta környezetben, a szabadban játszhatnának a lurkók. Így nekik is sok rétű szórakozást tud nyújtani az X-box, persze a megfelelő szülői kontrollal. Mert az, hogy mennyit játszanak vele és milyen játékokat, csakis a szülőkön múlik. A legjobb megoldás itt is, mint sok más esetben, ha maga a szülő is bekacsolódik a játékba.
Lehet ezzel sportolni, kincsekre vadászni, megmenteni a Vadnyugatot vagy akár még tanulni is.
A lényeg minden gyerekek számára készült játék és elfoglaltság kapcsán, hogy okosan válasszunk és az adott eszközt ne tekintsük pót mamának. Nekünk is részt kell vennünk a játékban, hogy a gyerekek tényleg értékes időt töltsenek el a játék közben. És ki tudja, talán még mi is tanulhatunk néhány új dolgot tőlük. A játéknak csak a képzeletünk szabhat határt.

Kössük le a kicsik figyelmét hosszú időre!

Eichhorn fa képes puzzle gyerekeknek Eichhorn fa képes puzzle legjobb ajánlat (kirakók széles választéka)
Lego 5635 Nagyvárosi állatkert építőjáték gyerekeknek Lego Nagyvárosi állatkert legjobb ajánlat (még több Lego a kis építőmestereknek)
Profi Écoiffier Pro szakács konyha gyerekeknek Écoiffier Pro szakács konyha legjobb ajánlat (további konyhakészletek gyerekeknek)

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük