autózene

Hit the Road, Jack!

2 Perc olvasási idő
autózene

Hit the Road, Jack!

2 Perc olvasási idő

Hosszú-hosszú, majdnem 800km-es autóúton van túl az Olcsóbblog szerkesztősége, egyhetes erdélyi nyaralásunkból visszatérvén. Ha pedig ilyen sokat vezet az ember, akkor feltétlenül muszáj valamilyen zenére zúznia az utakon, és hát valljuk be, egy néhány országot átszelő utazáson nem túl kellemes útitárs a standard kazettás autórádió, amin bejön a helyi slágerrádió, meg még hallgathatjuk rajta apuci véletlenül a kocsiban felejtett és rongyosra koptatott Charlie-kazettáját.

Na meg rendes audiócucc nélkül a körúton sem lehet lehúzott ablakkal menőzni a dübörgő basszusra, bár hallottunk már olyan ismerősről is, aki autórádiója nem lévén az anyósülésen utazó laptopjáról nyomatja útközben a Metallicát. Manapság már CD-k, sőt hangfájlok lejátszására képes autórádiók is léteznek, bár utóbbi azért még nem annyira elterjedt szériafelszerelés az autószalonokban, nézzük tehát, hogy mit ajánlunk azoknak, akiknek minden vágyuk úgy végigmenni a városon, hogy közben üvölt a Bloodhound Gang-től az Asleep at Wheel.

Sony CDX-GT616U

A Sony CD-s rádiója szinte minden lemez, és fájlformátumot ismer, megetethetünk vele CD-R és RW-t, kezeli a CD-textet, olvassa az MP3-at, WMA-at, ACC-t, és az ATRAC kódolású állományokat, de adhatunk neki USB-s eszközt is forrásként, és hallgathatjuk a zenét vezetékes AUX bemenetről is. Ha pedig mégis meguntuk kedvenc MP3-ainkat, átkapcsolhatunk a természetesen RDS-képes rádióra is, a 4x50W-os készüléken.

Blaupunkt Memphis MP66

Az egyik legelterjedtebb autórádió-gyártó modellje, aminek lopásgátló, motorizáltan levehető előlapja van, és csajozós „Fullcolour” fantázianevű, színes TFT-kijelzőre dobja ki az ID3-tageket. Ráadásul olvassa az SD és az MMC kártyáinkat is.

Sony MEX-1GP

Végül egy újabb Sony, aminek különlegessége, hogy zenéinket akár az 1GB-os beépített memóriájában is tárolhatjuk, de természetesen külső forrásból is adagolhatjuk neki. A kis ügyes nem zavar telefonálás közben sem, sőt a beépített mikrofon, kihangosító és Bluetooth segítségével kihangosítóként is funkcionál.

Ajánlott bejegyzések
autóévszakokgumiabroncs

Gumit le!

6 Perc olvasási idő
Miért cserélünk? Téli gumival járni nyáron nem csak luxus, de veszélyes is. Megnő a fékút ha vizes az út és veszít az…
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
fesztiválhangszórózene

FesztiválszezON

5 Perc olvasási idő
„…Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy la bamba…”- énekli Péterfy Bori & Love Band. Ugyan már a májusi hangulat tovaszállt, de…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük