appleiphonetelefon

Mégis iPhone

Mint arról már korábban is írtunk, az Apple-nek komoly gondjai akadtak a nyár elején bevezetendő új okostelefonjának, az iPhone-nak a nevével: az ugyanis a hálózati eszközöket forgalmazó óriás Cisco tulajdonában volt, aki az Apple bejelentése után azonnal pert is indított. Sajtóközleményeiben a Cisco hangsúlyozta, hogy nem a pénz miatt terelik jogi útra az ügyet, hanem azért, mert az almás cég a bejelentéssel a kettejük közt elindult egyeztetési folyamatot tűrhetetlen és rosszindulatú módon felrúgta.

A felháborodott hangvételű kommünikék után most furcsának tűnhet, de igazából senki nem számított másra: az Apple és a Cisco bejelentette, hogy egy hónap pereskedés után a bíróság falain kívül megegyeztek egymást közt. A hálózati óriás a névhasználat jogának átadásáért cserébe feltételül szabta a “széleskörű együttműködési lehetőségek fokozott kutatását a cégek termékei között a biztonság és a magán- és üzleti kommunikáció területén”.

PR-ízű, menedzser-szagú, de tény: szép szavak; bár minden multimilliárdos cég így rendezné ügyes-bajos dolgait. Mindenesetre egy a lényeg: az iPhone bizony tényleg iPhone lesz.

Link: A Yahoo híradása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.