húsvétinterjúotthon

Interjú Kembe Sorellel a Húsvéti ünnepekről és a takarításról

2 Perc olvasási idő
húsvétinterjúotthon

Interjú Kembe Sorellel a Húsvéti ünnepekről és a takarításról

2 Perc olvasási idő

Háztartási gépek széles választéka |A legnépszerűbb mosógépek |Nélkülözhetetlen takarítóeszközök

A Jóban Rosszban sármos orvosa kicsit agglegényesen éli az életét. A párja ugyanis külföldön tanul, most még a Húsvétot sem tudják együtt tölteni. Kíváncsi voltam arra, hogyan tölti az ünnepet, és arra, mit kezd a háztartási teendőkkel. Előre megsúgom: a nők bálványa nem kap szívbajt egy kis mosogatástól.

Maya: Készültél a Húsvétra?
Sorel: Nem igazán. Ha minden áron ilyen hangulatra vágyom, lemegyek a rokonokhoz Békés megyébe, ők nagyon tisztelik a hagyományokat. Takarítani meg egyébként is takarítok, tisztaság van nálam. Ráadásul így, hogy egyedül vagyok, nem sok értelme lenne, hogy saját magamnak készüljek valamivel. Érdekes egyébként, hogy ugye jó pár évet éltem külföldön, ott mindenki a mosodába viszi a cuccait, én meg elképzelni nem tudom, hogy oda tegyem be az alsógatyámat, ahová előtte egy idegené volt.  A mosógép, a mosás számomra egy intim dolog. A márkája nem érdekel, működjön és kész. A legszimpatikusabb még régen a Lehel volt, amikor külön kellett centrifugázni. Igaz, melós volt, de azok legalább nem romlottak el egy-két év után, mint ezek a mostaniak. Nem érdekel a márka, ami jó az, jó, mindegy, mi van ráírva. Tőlem kínai is lehet. Mondjuk lassan most már minden kínai.

Maya:Egyszer régen, mikor még a szüleiddel laktál voltam nálatok, és elvarázsolt, hogy milyen jól megfér a matyó hímzés az afrikai faragott szobor mellett… Kongóban más a Húsvét, mint nálunk?
Sorel: Teljesen. Mivel katolikus ország, tartják a nagyobb ünnepeket, de nem úgy, mint nálunk. Nincs tojás eldugás, locsolkodás, karácsonykor ajándékozás, ők azt vallási ünnepként élik meg. A Húsvét a Feltámadást, Jézus Krisztust jelenti, elmennek a templomba. Máskor is elmennek, és majdnem minden nap imádkoznak. Egyébként a matyó hímzés tényleg megfér a törzsi kultúrával, végül is mind a kettő törzsi kultúra. Húsvétozni, azért itt Budapesten egyedül is szoktam, egy csomó ismerősömnek van gyereke, ilyenkor megyek hozzájuk locsolkodni.
Maya: Úgy érzem, szereteted ezt az egészet, nem érzed nyűgnek sem az ünnepet, sem a takarítást.
Sorel: Nem, de a Karácsonyt annál inkább, mert az már nagyon kereskedelmi jellegű lett. Takarítani meg természetes dolog.
Maya: Szexi pasi vagy, a nők most nyilván édes mosollyal az ajkukon képzelnek el téged köténykében és porseprűvel a kezedben…
Sorel: Hát… van az a pénz! 🙂 De azért ne úgy képzeljék el, hogy egész nap takarítgatok, ami adódik, azt megcsinálom. Nem műtő van a lakásban, mert azt sem szeretem, de nem hagyom, hogy odáig fajuljanak a dolgok, hogy retek legyen.

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük