Jöhet az ujjlenyomat-olvasó Androidos okostelefonokba is

Ujjlenyomat-olvasó

Apple iPhone-ok | TOP 20 Androidos mobil | Még több okostelefon >>

Megirigyelték a mobil gyártók az Apple-től az iPhone 5S Touch ID szolgáltatását, így várható, hogy hamarosan Androidos készülékekbe is beépítik az ujjlenyomat-olvasót.

Noha nem az iPhone 5S-ben található szenzor az első mobilba épített ujjlenyomat-olvasó, ha elterjed a technológia, akkor azt az Apple-nek köszönhetjük. Az újdonságot ugyanis nem az ujjlenyomat leolvasásának a képessége jelentette, hanem a kivitelezés minősége.

Touch ID iPhone 5S

Persze lehet fanyalogni, hogy hackereknek sikerült hamar, bár körülményesen és drága eszközökkel – tehát átlagos rablóknak elérhetetlen módszerrel –a feltörni a Touch ID-t, ez nem fogja a többi gyártót megakadályozni, hogy kövesse az Apple példáját. A hibákat várhatóan hamar kijavítják, az ujjlenyomat-olvasó pedig egy innovatív, a kényelmet fokozó funkció, hiszen kiváltja a különböző kódok bepötyögésének szükségességét.

Nézd meg az iPhone 5S Touch ID ujjlenyomat-olvasójának bemutató videóját:

A komplex megoldást favorizáló Google tagja a kétszintű azonosítást nyújtó, biztonságos biomterikus azonosítási módszerek kifejlesztésén dolgozó FIDO Alliance-nek. Egyelőre nem tudni, hogy elsz-e olyan megoldás, amelyet előnyben részesítenek az Androidon, vagy minden gyártó saját módszerrel kísérletezik. A februári Mobile World Congress 2014-en mindenesetre több olyan okostelefon bejelntésére is számítani lehet, amelyik már ujjlenyomat-olvasóval lesz felszerelve.

 • Singaporeflash

  Hogy micsodaaaaaa??????? Irigyli a halál!!! Ez az egyik ok a sok közül, amiért soha de soha nem fogok iphonet venni. Reméltem, hogy ez a szemétség csak az Apple termékeiben lesz egyelőre. Méghogy az jó, hogy, hogy az ember önként és dalolva rendelkezésre bocsátja a “hatalom” képviselőinek az ujjlenyomatát, mint egy bűnöző? Bár a bűnözők okosabbak ennél, mert az ujjlenyomatukat még ők sem szívesen adják. Mi lesz a következő? Az iPhone vért vesz esetleg? Úristen, hogy lehetnek ennyire buták az emberek, hogy megeszik, hogy ez cool, és az “ö biztonságukért van”? Tényleg, még a Snowden-ügy sem volt elég a világnak, hogy megértsék, miről van szó? Nem, úgy tűnik nem. Aki nem akar látni és hallani, az nem is fog.

 • Bakos Károly

  Szegény ember, rossz lehet neki.

 • Bakos Károly

  Arra gondolok vérvételre jár, néha-néha, és a kezét is használja.

 • Bakos Károly

  Talán egyszer a rákot is kimutatja.