appleiphonemobiltelefon

Jöhet az ujjlenyomat-olvasó Androidos okostelefonokba is

1 Perc olvasási idő
appleiphonemobiltelefon

Jöhet az ujjlenyomat-olvasó Androidos okostelefonokba is

1 Perc olvasási idő

Apple iPhone-ok | TOP 20 Androidos mobil | Még több okostelefon >>
Megirigyelték a mobil gyártók az Apple-től az iPhone 5S Touch ID szolgáltatását, így várható, hogy hamarosan Androidos készülékekbe is beépítik az ujjlenyomat-olvasót.

Noha nem az iPhone 5S-ben található szenzor az első mobilba épített ujjlenyomat-olvasó, ha elterjed a technológia, akkor azt az Apple-nek köszönhetjük. Az újdonságot ugyanis nem az ujjlenyomat leolvasásának a képessége jelentette, hanem a kivitelezés minősége.

Touch ID iPhone 5S

Persze lehet fanyalogni, hogy hackereknek sikerült hamar, bár körülményesen és drága eszközökkel – tehát átlagos rablóknak elérhetetlen módszerrel –a feltörni a Touch ID-t, ez nem fogja a többi gyártót megakadályozni, hogy kövesse az Apple példáját. A hibákat várhatóan hamar kijavítják, az ujjlenyomat-olvasó pedig egy innovatív, a kényelmet fokozó funkció, hiszen kiváltja a különböző kódok bepötyögésének szükségességét.
Nézd meg az iPhone 5S Touch ID ujjlenyomat-olvasójának bemutató videóját:

A komplex megoldást favorizáló Google tagja a kétszintű azonosítást nyújtó, biztonságos biomterikus azonosítási módszerek kifejlesztésén dolgozó FIDO Alliance-nek. Egyelőre nem tudni, hogy elsz-e olyan megoldás, amelyet előnyben részesítenek az Androidon, vagy minden gyártó saját módszerrel kísérletezik. A februári Mobile World Congress 2014-en mindenesetre több olyan okostelefon bejelntésére is számítani lehet, amelyik már ujjlenyomat-olvasóval lesz felszerelve.

Ajánlott bejegyzések
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük