appleiphonemobiltelefon

Jöhet az ujjlenyomat-olvasó Androidos okostelefonokba is

Apple iPhone-ok | TOP 20 Androidos mobil | Még több okostelefon >>
Megirigyelték a mobil gyártók az Apple-től az iPhone 5S Touch ID szolgáltatását, így várható, hogy hamarosan Androidos készülékekbe is beépítik az ujjlenyomat-olvasót.

Noha nem az iPhone 5S-ben található szenzor az első mobilba épített ujjlenyomat-olvasó, ha elterjed a technológia, akkor azt az Apple-nek köszönhetjük. Az újdonságot ugyanis nem az ujjlenyomat leolvasásának a képessége jelentette, hanem a kivitelezés minősége.

Touch ID iPhone 5S

Persze lehet fanyalogni, hogy hackereknek sikerült hamar, bár körülményesen és drága eszközökkel – tehát átlagos rablóknak elérhetetlen módszerrel –a feltörni a Touch ID-t, ez nem fogja a többi gyártót megakadályozni, hogy kövesse az Apple példáját. A hibákat várhatóan hamar kijavítják, az ujjlenyomat-olvasó pedig egy innovatív, a kényelmet fokozó funkció, hiszen kiváltja a különböző kódok bepötyögésének szükségességét.
Nézd meg az iPhone 5S Touch ID ujjlenyomat-olvasójának bemutató videóját:

A komplex megoldást favorizáló Google tagja a kétszintű azonosítást nyújtó, biztonságos biomterikus azonosítási módszerek kifejlesztésén dolgozó FIDO Alliance-nek. Egyelőre nem tudni, hogy elsz-e olyan megoldás, amelyet előnyben részesítenek az Androidon, vagy minden gyártó saját módszerrel kísérletezik. A februári Mobile World Congress 2014-en mindenesetre több olyan okostelefon bejelntésére is számítani lehet, amelyik már ujjlenyomat-olvasóval lesz felszerelve.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.