jelmez

Piroska lennél vagy a farkas?

3 Perc olvasási idő
jelmez

Piroska lennél vagy a farkas?

3 Perc olvasási idő

Olcsó jelmezek a farsanghoz | A legnépszerűbb farsangi jelmezek | Piroska-jelmez gyerekeknek
Gyerekkorunk sok szép emléke közül nem egy kötődik a farsangi mulatságokhoz. Ilyenkor beöltözhettünk bárkinek és bárminek, amiről csak esténként az ágyunk biztonságában álmodoztunk. Lehettünk varázslók, tündérek, megmentésre váró királylányok vagy akár bátor katicabogarak, mindenki a maga álmai szerint. Persze ezeket az álmokat mi gyerekek szőttük, de a szüleink és nagyszüleink voltak általában azok, akik megvalósították azokat, hogy az iskolai, ovis farsangon megmutathassuk a jelmezünk.

Ám eltelt jó pár év, rég a hátunk mögött hagytuk az iskolai farsangokat (jobb esetben), de a legtöbben még általában mindig élvezzük, hogy vicces jelmezekbe öltözhetünk és ezért nem, hogy nem fog senki sem megbotránkozni, de még értékelni is fogják a kreativitásunkat. Felvehetünk rikító parókákat, vicces ruhákat vagy éppen teljesen légből kapott kosztümöket. Farsang idején senki sem fog megbotránkozni semmin.
A farsangi időszak nem új keletű hagyomány. Évszázadok óta az európai kultúra része, mely a Húsvét előtti nagyböjtöt előzi meg. A farsang lényege, hogy a tél végén mindenki egyen, igyon, és jól érezze magát. Engedje el a feszültségeket és hagyja a háta mögött a téli depressziót. Erre nincs is jobb, mintha egy kicsit levetkőzzük hétköznapi énünket és belebújunk valaki másnak a bőrébe.
Felnőttként ez ugyanolyan jó szórakozás, mint gyermekként. Ilyenkor azonban már nem csak azt kell kitalálnunk, hogy mik szeretnénk lenni, hanem a megvalósítás is ránk vár.

Piroska lennél vagy a farkas? - olcsobbat.hu

Hacsak nem egy olyan farsangi partira vagyunk hivatalosak, ahol kifejezetten egy adott téma szerint kell jelmezt választanunk, akkor sokkal könnyebb dolgunk van, mint gondolnánk. Még kézügyesség sem feltétlen kell ahhoz, hogy ötletes kosztümöt gyártsunk az otthonunkban fellelhető dolgokból.
A legfontosabb, hogy nézzünk szét a lakásban, hogy mit is tudnánk hasznosítani. Biztos találunk régi terítőt, ruhákat, művirágokat, kartonokat, színes filceket, nem használt sminkkészletet, amiből máris elég sok mindent lehet varázsolni. De építhetünk jelmezt egyetlen kiegészítő köré is. Van egy nagyon színes, hosszú szoknyátok, amit sohasem vesztek fel? Kell hozzá egy színes felső, jó néhány színes karkötő, esetleg egy fejkendő és máris megvan egy csinos kis cigánylány. Van egy rossz kispárna otthon meg egy nagyobb ingetek? Kössétek a párnát az egyik lapockátok fölé. Vegyétek rá az inget, görnyedjetek meg és kész a Notre-Dame-i toronyőr is.
Ha valakinek a húga, öccse épp az emo korszakát éli, néhány kölcsönkért fekete ruhadarabból már tökéletes boszorkányt lehet kihozni. De a vámpírok is népszerűek, ráadásul nem kell más, mint egy kis szemfog, csillámpor az arcra és megvan a modernkori Edward…
Mint a legjobb ötletek, a farsangi jelmez is akkor jön igazán, ha nem akarunk túlságosan tökéleteset alkotni és igyekszünk a környezetünket hasznosítani, hogy átalakítsuk magunkat egy estére. Arra azonban vigyázzunk, hogy egy ilyen este folyamán a kellékek, ruhák hajlamosak tönkremenni, illetve elveszni. Ha nem szeretnénk megkockáztatni a kedvenc varázspálcánkat, akkor inkább csak otthon használjuk.

Ajánlott bejegyzések
3djelmez

Karnevál 2020

5 Perc olvasási idő
Velencéről a lagúnák, gondolák és Szent Márk szárnyas oroszlánja jut eszünkbe. No meg a karnevál. Erről szól mai bejegyzésünk is.  A velencei…
jelmezrecept

Farsangi terülj-terülj asztalkám - 1. rész

2 Perc olvasási idő
Olcsón is lehet jó sütőt venni! | Receptek a farsangi fogásokhoz | Elengedhetetlen kiegészítők a főzéshez Ha az évet egy háziasszony szemével…
jelmez

Ugyan! Ne (ál)arcoskodj!

4 Perc olvasási idő
A legnépszerűbb farsangi jelmezek | Hozzáférhető áron kínált jelmezek | Öltözz igazi Avatarnak! Szép vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, jól vagyok, egyetlen…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük