órarádió

Elaludtam…

Vannak azok a típusú reklámok, amikben az éjjeliszekrényen lévő rádiós ébresztőóra kijelzőjén a nagy piros számok pont átváltanak 6:59-ről 7:00-ra, mire fel rögtön megszólal James Brown-tól az I Feel Good, a főhős meg jólfésülten, mosolygósan kikel az ágyból, kitangózik a konyhába és berakja a szájába a legújabb narancslevet, kávét, zabpelyhet, vagy egyéb szintetikus szemetet. (Juteszembe, a reggeli reklám kategóriából mostanában az anyósos, “Csináltam egyet. Méregerőset.” volt a legmenőbb, ha valaki tudja honnan lehet letölteni, írja már be kommentbe.)

Persze mindannyian tudjuk, hogy a reggeli rutin korántsem ilyen egyszerű, főleg ha munka vagy szórakozás miatt reggelbe nyúlik az este, és hogy egy klasszikust idézzek, aki este legény, az reggel lehány. Google-be beírva a “morning routine” keresőkifejezést (ha esetleg reggel olvasná ezt a cikket, és még fáradt gépelni, ide kattintva megtesszük ezt mi Ön helyett, nagyon szívesen) természetesen rengeteg tippet találunk, onnantól kezdve, hogy feküdjünk le időben, valamint felejtsük el a “csak még tíz percet” kifejezést, egészen olyan extremitásokig fajulva, hogy jobban járunk, ha mindig zuhanyozunk és reggelizünk. Hogy mik vannak. Aztán persze van olyan, akinek a reggeli “jump-start” e-mail és feedolvasással kezdődik, de olyan is, aki a koffeines szappanra esküszik.

Namost istenments, hogy életvezetési és egyéb lifehack tanácsokat próbáljunk meg adni itt a blogon, egy viszont biztos: zenét hallgatni mindig jó, tehát reggel is. Nézzük tehát mi újság a tudomány, a technika, és a rádiós ébresztőórák világában!

Teac R-2

Igazi menő designelem lehet a BoConcept éjjeliszekrényen ez az alumíniumburkolatú darab, digitális FM/AM monó rádióval, amiben tíz csatornát tudunk eltárolni, és akár 25W-os akkuról is üzemeltethetjük. Audióbemenetének köszönhetően pedig… hmm, valójában nem is tudom mire jó egy ilyen cuccon az audióbemenet, talán az iPod-ot köthetik rá, és hallgathatják a rádió fülhallgatókimenetén, azok akik ilyen fura áramkörépítésre vágynak. Egyre vigyázzunk csak: ha morcosan ébredünk, ne vágjunk oda neki akkorát, hogy leessen az éjjeliszekrényről, kár lenne ezért a szép rádióért

Thomson CR350P

Sokat gondolkoztunk itt, a szerkesztőségben, hogy mire jó egy “projektorral” ellátott óra, vagyis az a funkció, amikor a falra kivetíthetjük a hétszegmenses kijelző számait, de annál tovább nem jutottunk, hogy jól jöhetnek a plafonon zölden világító számok, akkor ha esetleg olyan másnaposan ébredünk, hogy még a fejünket sem tudjuk elfordítani. Ez egy egyébként is az átlagosnál nagyobb LCD-vel rendelkező modell, csengő és rádiós ébresztéssel, fokozatosan erősödő ébresztési hangerővel, a frissebb, lágyabb, jobb ébredés érdekében.

Sony ICF-C217

Kis cukiság a Sony rádiós órája, analóg FM/AM tunerrel és többszöri ébresztési funkcióva, zöld LED-es kijelzővel. Hogy időben keltsen minket áramszünet esetén, tartalék áramforrásként egy 9V-os elemet is tehetünk bele. Fehér és fekete külsővel is kapható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.