háztartásszódagép

Egy bubis, két bubis, sok bubis – Szénsavazz!

SodaStream szódagépek | Dobd fel magad energiaitallal | Frissülj fel teával!
Víz, víz, víz! Bármennyire is finomak a cukros lötyik, bármennyire is jól esik az embernek a jéghideg sör, a szomjat még mindig a víz csillapítja a legjobban és állítólag a szervezetünknek is ez tesz jót a leginkább. Persze most elkezdhetünk vitatkozni a buborékos változatú ásványvíz, a nátriumtartalom és az egyéb nyalánkságok testünkre gyakorolt hatásáról, de ebbe nem megyünk bele. A víz jó és kész. A szóda pedig finom, pont.

Házilag?

Házilag bizony! Persze megoldható a nagyanyánkról ránk maradt szifonos, patronos változattal is, viszont ettől ma már sokkal jobb szerkezeteket is találhatunk a piacon, sőt esztétikusabbakat is. A szódakészítő gépeknek köszönhetően ripsz-ropsz ott terem a gyöngyöző folyadék az asztalon, mi pedig kedvünkre olthatjuk vele a szomjunkat, sőt ha minden áron édes ízekre is vágyunk, felengedhetjük vele a szörpünket.

SodaStream Cool White szódagép

Előnyök, hátrányok

Először is egy házi szódavizet készítő apparátus beszerzésével megszűnik az ásványvizes palackok okozta nyűg, a bevásárlás, a hazacipelés, a tárolás és akkor már a szelektív hulladékgyűjtésről szót sem ejtettünk.
A mostanság divatos szódagépek egy-egy CO2 patronjából akár 60-80 liter szénsavas víz is készíthető, ráadásul ennek intenzitását még szabályozhatjuk is, attól függően hogy csak kicsit szeretnénk böfögni a buborékoktól, vagy nagyon.
Nincs bennük akkumulátor, villamos energiát nem fogyasztanak, ergo egyszeri beruházással és bizonyos időközönkénti apróbb CO2 patron beleinvesztálással folyamatosan buborékos vízhez jutunk.
A szódakészítő készülékekhez nyomásálló műanyag palackot is kapunk, így a felesleges üveg beszerzését, tárolását már meg is spóroltuk.
Hátránya? Hirtelen semmi sem jut eszünkbe… Legfeljebb talán annyi, hogy a családtagok vitába keveredhetnek a szódavizes ketyere működtetésénél, mert külön élményt tartogat számunkra a szénsavval való dúsítás gombnyomásra történő kivitelezése, ráadásul mindez egy szempillantás alatt.

Ipari mennyiség…

Bizony, bizony, ha a szénsavas víz előállítására alkalmas házi mütyürlovag kevésnek bizonyul, akkor nagyobb teljesítményű gépeket kell beszerezni, ilyenek pedig vannak már szép számmal. Nem csak egy nagyobb család buborékos vízigényét képesek maximálisan kielégíteni, de a cégek, vállalkozások számára is ideális megoldást kínálnak, például a ballonos víz helyett, mellyel oly sok irodaházban találkozhatunk. Egy nagyobb teljesítményű szódagép vásárlása leveszi a balloncipelés és beszerzés terhét a vállakról, főleg hogy egynémelyik csapról üzemeltethető és egyúttal vízszűrő, víztisztító szerkezettel is ellátott.
Bármilyen teljesítményű szódagépet is választunk, a használatával csak nyerhetünk, főleg ha a szénsavas vizek kedvelői vagyunk. Egészséges életmód ide, egészséges életmód oda, a szóda nem megy ki a divatból! Szeretjük és úgy gondoljuk rajtunk kívül még nagyon sokan, ugye?

Frissítő italok készítéséhez ajánljuk:

SodaStream Cool White szódagép SodaStream Cool White legjobb ajánlat (még több szódagép)
Sió szörp 0,7 l Szamóca 33% szörp Sió szörp 0,7 l Szamóca 33% legjobb ajánlat (további szörpök)
Hohes C Gyümölcslé 1 l narancs, gyümölcshúsos 100 % Hohes C Gyümölcslé 1 l narancs, gyümölcshúsos 100 % legjobb ajánlat (üdítőitalok, gyümölcslevek széles választéka)

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.