applezene

iParasztvakítás egy alsókategóriás PDA-val

3 Perc olvasási idő
applezene

iParasztvakítás egy alsókategóriás PDA-val

3 Perc olvasási idő

Mint ahogy azzal tegnap délután megtelt az internet, az Apple bemutatta az iPhone lightos változatát, ami az iTouch nevet viseli, és pontosan ugyanazt tudja, mint a januártól létező érintőképernyős csodatelefon, csak éppen telefonálni nem lehet vele. És még mielőtt valaki megkérdezné, nem, SMS-t sem lehet vele küldeni. Fogadni sem. Viszont lehet vele zenét, filmet lejátszani, és a beépített WiFi-nek köszönhetően YouTube-ot, Google-maps-et nézni, meg persze zenét letölteni az iTunes store-ból.

Sok helyen iPod touch-ként is hivatkoznak a kütyüre, ami azt próbálja sugallni az Apple, hogy ez nem más, mint egy iPod az iPhone lecsupaszított szoftverével, de ha jobban belegondolunk ez inkább egy kezdetleges PDA az Apple-től. Hiszen van benne mindenféle kis játékszer, ami a PDA-kban is szokott lenni: böngésző, óra, naptár, szervező, kontaktlista, számológép, meg még ki tudja mi. A kérdés csak az, hogy vajon az Apple azért nem állt elő komolyabb kéziszámítógéppel, mert azt egy következő lépésben akarja piacra dobni, vagy egyszerűen még nincs meg hozzá a koncepció. Bár abszolút nem értek a Mac-hez, nem hiszem, hogy olyan sokáig tartott volna belefejleszteni az iTouch-ba valamilyen fájlkezelőt, amivel normálisan elérjük a 8 vagy 16GB-os beépített memóriát, vagy egy-két irodai alkalmazás egyszerűbb verzióját, de valószínű, hogy inkább az előbbi: megvan az már nagyjából, csak várnak a bejelentéssel. Aminek pedig nyilván az lehet az oka, hogy Steve Jobs imád keynote-okat tartani, és emelet magasságú mozivásznon feketéből-szürkébe menő grádienshátterű perzentációkon új termékeket bemutatni, mindezt kopott farmerben és sportcipőben.

Mindegy is, ellenben örvendjünk, mert az eddigi iPod modelleknek is új változatait mutatták be, tehát hamarosan eljövend a kánaán, amint nálunk is kapható lesz az iTouch, leesnek a régi típusok árai. Nézzük végig, hogy miket is érdemes figyelni, és amiket érdemes figyelni, azok mennyibe kerülnek most.

iPod Shuffle

A legrégebbi Shuffle verzió a félgigabájtos, hosszúkás alakú flash memóriás modell, még mindig kapható nálunk, ára jelenleg húszezer forint körül mozog. Ennek eggyel újabb változata a téglalap alakú, kicsit lekerekíettebb Shuffle, ami már 1GB-os kapacitású, és minimáláron szintén húszezer forintért vehetjük meg. A most bemutatott változatok már színesek, menő ugye?

iPod Nano

Személyes kedvenceim az iPod-sorozatból, picik, nagyon vékonyak, és nagyon elegánsak. Sokféle változatban kaphatók, van az elsőgenerációs Nano-széria, ebből van 2GB-os és 4GB-os, előbbi már harminchétezerért, utóbbi negyvenhatezerért vásárolható meg. Aztán van a Nanok következő generációja, ezekkel már fotókat is tudunk nézegetni, nem csak zenét lejátszani, ezekből a 2GB-os változat harmincnégyezer forintba, a 4GB-os negyvenkétezerbe, a 8GB-os ötvenhétezerbe kerül. Igen, jobban megéri ilyet venni, mint elsőszériás Nanót. A tegnap bemutatott változat szerintem kicsit csúnyább mint az eredeti verzió, viszont már tud videót is lejátszani.

iPod Classic

Jobban mondva csak a tegnaptól kapható sorozatot nevezik Classic-nak, csakhát valahogy hivatkozni kell az igazi, „nagy” iPod-okra. Ezek új változatai között a csúcsmodell 160GB-os lesz, és vékonyabb mint elődei, a jelenleg kaphatók között pedig van 30GB-os hatvanötezerért, vagy ugyanekkora videólejátszással hetvennyolceért, 60GB-os nyolcvannyolcért, vagy 80GB-os kilencvenegyért.

Egyszerű, nem? Természetesen az árak ennél szélesebb skálán mozognak, mi most az Olcsóbbat legolcsóbbjai közül válogattunk. Akinek pedig ez sem elég, vegyen majd egy kártyafüggetlen iPhone-t, vagy várja meg a ZunePhone megjelenését.

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
fesztiválhangszórózene

FesztiválszezON

5 Perc olvasási idő
„…Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy la bamba…”- énekli Péterfy Bori & Love Band. Ugyan már a májusi hangulat tovaszállt, de…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük