dellhardverlaptop

Dell Studio XPS 17 laptop – akár játékra is

Játékra alkalmas laptopot nem túl egyszerű találni, viszont a Dell prémiumkategóriás XPS-sorozata mindig biztos pontot jelentett az ilyesféle ínyencek számára. A gyártó szerencsére jól lovagolja meg a sikerszériát, és nem győzi frissíteni az egyes modelleket. Most a 17 hüvelykes gép legutóbbi változata akadt a horgunkra – lássuk, megfelel-e az igényeinknek!

Dell Studio XPS 17 laptop - olcsobbat.hu

Az átalakított külsővel büszkélkedő XPS 17 alul sötétszürke színezést kapott, amelyet csak néhány helyen zavarnak meg a világító LED-ek. A billentyűzet kiváló, öröm vele gépelni, egyetlen hátránya, hogy külön funkciógombjai nincsenek: a F-billentyűk szolgálnak a médiavezérlésre. A trackpaddel is elégedettek lehetünk, az pont megfelelő érzékenységűre lett belőve. A laptopon két darab USB 3.0-s csatlakozót találhatunk, emellett kapunk a második generációs változatból is, illetve van HDMI- és mini-DisplayPort is. A csatlakozókat jól szórták a tervezők a gép oldalán, ami a használhatóság szempontjából egyértelmű piros pontot jelent.

A gépház alatt egy négymagos, 2,93 Ghz-es Intel Core i7-740QM processzor dübörög 6 gigabájt RAM és egy 3 gigabájtos GeForce GT 445M társaságában. Azt hiszem, nem kell részletezni, hogy ilyen vassal nem lesz gondunk a legújabb játékokkal: a DirectX 10-es programok a lehető legjobb beállítások mellett is rezzenéstelenül futnak, egyedül a 11-es címek azok, amelyek meg tudják izzasztani a gépet. A laptopba Blu-Ray-DVD lejátszó került, tehát az XPS 17 filmnézésre is alkalmas – a megjelenítésről egy 1600×900 pixel felbontású képernyő gondoskodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.