applehangszóróhardveriphoneipodzene

Philips DS8500 – Fidelio iPodot eszik

Beethoven operájáról kapta a nevét a Philips DS8500 típusú iPod / iPhone dokkolója, és az eszköz legalább annyira meggyőző a maga nemében, mint a zenei mű: árához képest kiemelkedő hangzás és érdekes extrák várják az iPod– és iPhone-tulajdonosokat.

Philips Fidelio DS8500 Ipod Iphone hangszóró - olcsobbat.hu

Jobb előre leszögezni: a Fidelio nem válogat, minden újabb iPodot és iPhone-t megeszik, a kütyü testén található nyílás rugalmasan igazodik az egyes modellek méreteltéréseihez. A lejátszót körülöleli a hangfal, amely lekerekített formáinak köszönhetően egyszerre tűnik futurisztikusnak és elegánsnak, még a nappaliban is simán megállja a helyét. Az 5,5 hüvelyk mély, 6 hüvelyk magas és 16,5 hüvelyk széles váz fehér műanyagból készült hátulja kigömbölyödik, ugyanakkor a belső, szürke szövettel fedett hangfalrész rásimul erre a felületre, ezért van olyan érzésünk, mint az iPodunkat egy hatalmas fotelbe ültetnénk. Persze masszázsról szó sincs: a Fidelio külön gumírozott felülettel védi a készülékünket mindennemű, nem kívánatos rezgéstől.

A dokkoló alján helyet kapott fémcsíkon állíthatjuk a hangerőt, amelyen a kéz közeledésére bukkannak fel az információ közlésére szolgáló ikonok. Bűvésztrükk? Lehet, ez esetben viszont nem árthat egy varázspálca sem, és szerencsére a Fidelio távirányítója tökéletesen megállja a helyét ilyen szerepkörben. A kiegészítő tökéletesen veszi a messzi jeleket is, és számos funkció érhető el vele: lépdelhetünk a menüben, állíthatunk a hangerőn, illetve el is némíthatjuk azt, valamint a visszajátszás is működik vele. Még közelebbi kapcsolatot teremthetünk a Fidelio és az iPodunk között, ha letöltjük a dokkoló saját alkalmazását: ebben az alternatív lejátszóban nem csak kényelmesebben válogathatunk a zenei gyűjteményünkben, de a hangzáson is rengeteget javíthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.