asztaliblackberryhardverhpmultifunkciósnyomtatópcresearch in motionsapphiretablet pctintasugaras

BlackBerry Playbook tablet PC – táblagép ínyenceknek

Talán nem először írjuk, hogy bár a BlackBerry rétegmárkának tűnik, valójában ez a réteg olyan erős, hogy a BlackBerry termékeket gyártó Research in Motionnek bőven jut piac, hiába küzdenek mellettük a legfajsúlyosabb gyártók a legfajsúlyosabb mobiltelefonjaikkal. Ezek után nem meglepő, hogy a cég a tablet PC-k piacára is megpróbál betörni.

BlackBerry Playbook tablet PC - olcsobbat.hu

A Playbookot még tavaly szeptemberben jelentették be, s ha minden jól megy, idén áprilisban boltokba kerülhet az új eszköz. A 130 x 193 x 10 milliméteres és 425 grammos tablet 7 hüvelykes kijelzőt kapott, amely WSVGA felbontásra, azaz 1024×600 pixel megjelenítésére képes. A képernyő természetesen érintésérzékeny (nem, ezen kivételesen nem lesz QWERTY-billentyűzet), s a multi-touch kezelés is támogatott. A készülékre egy 3 és egy 5 megapixeles kamera került, ezek egyaránt képesek 1080p-s videófelvételre.

A gépben 1 Ghz-es, kétmagos Cortex-A9 processzor zakatol 1 GB RAM társaságában, ami korrekt teljesítményt eredményez, s úgy tűnik, a csatlakoztathatóságra sem lesz panasz: a Playbook Wi-Fi- és Bluetooth-vevővel is rendelkezik, sőt micro-HDMI aljzat is került rá, hogy egy nagyobb tévén is megjeleníthessük a képét. A tableten a QNX Neutrino alapú BlackBerry Tablet OS fut, erre olyan alkalmazások is megjelenhetnek, amelyek a telefonos BlackBerry OS 6-on is működésre bírhatók. Az eszköz böngészője HTML5- és Flash-támogatást is kapni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.