autósporttetőbox

Az autó tetején is van hely, pakoljunk tetőboxba!

Emlékszem, gyerekként sokszor gondolkoztam el azon, hogy az autók tetején mik is azok a furcsa dobozok, amik télen mindig megjelentek. Bevallom, sokszor lódult meg a fantáziám és nem egyszer hajmeresztő dolgokat képzeltem abba a dologba. De ahogy visszaemlékszem, a legtartósabb elképzelésem egy kenuféleség volt. Nem igazán tudtam elképzelni, hogy miként lehet vele hajózni, de formája okán mégis ezt gondoltam. Hogy miért nem kérdeztem meg egy felnőttet? Jó kérdés. Talán, mert annyival érdemesebb volt meséket szőni egyetlen tárgy köré.

Jobb (hó) híján gyepsíelünk? - olcsobbat.hu

Azóta persze rájöttem, hogy az autók tetején az nem egy kisméretű kenu, hanem egy tetőbox, mely téli utazás során kifejezetten hasznos találmány. Megkönnyíti nem csak az utazást, de a csomagolást is, ha hosszabb távra megyünk. És még lehet, hogy vész csónaknak sem rossz.
Na jó, csak viccelek, de komolyra fordítva a szót, egy téli kirándulás alkalmával, mikor esetleg együtt megy síelni a család egy ilyen tárolóegység beszerzése elengedhetetlen a biztonságunk érdekében.
Lássuk be, olyan síléceket még nem gyártanak, melyek összehajtogatva egy bőröndbe beleférnének, és autóban, rövidebb vagy akár hosszabb távon se nem kényelmes, de legfőképpen nem biztonságos síléceket és botokat szállítani. A tetőbox viszont kényelmes megoldást jelent ezekre az alkalmakra.
Könnyű az autóra fel és leszerelni, a súlya általában 10 és 20 kilogramm között mozog és természetesen több színben kapható.
Mielőtt azonban még nekivágnánk egy last-minute síelésnek és elszaladnánk venni egy tetőboxot, mindenképpen érdemes előtte megérdeklődnünk, hogy az autónkhoz milyen típusú box illik a legjobban. Hisz bár apró, de vannak különbségek a különböző tetőboxok között.
Ha adunk autónk összhangjára, akkor a forma mellett nézzük meg, hogy milyen anyagból és milyen színben választjuk ki a dobozt, hiszen ez egy hosszútávú befektetés, nem szeretnénk minden évben lecserélni. Mert a metál színű doboz nem megy az autónk színéhez.
Ne felejtsük el azt sem megkérdezni vásárlás előtt, hogy mekkora a doboz térfogata, hiszen két fő számára elég egy kisebb darab, de egy négyfős család már egy ugyanakkora dobozt nem tud használni megfelelően.
Végül használjuk ki a tervezők azon gondosságát is, hogy többféle nyitási lehetőséggel is válaszhatunk síléctartó dobozt. Vehetünk olyat, ami a jobb oldalán, ami a balon vagy akár hátulról nyílik.
És, ha valakinek lehetősége adódna rá, próbálja ki kenuként és számoljon be róla. Lehet, hogy egy új extrém-sportágat teremtünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.