3dasusasztalihardverhdtvhplaptoppcsonyszámítógép

Asus U30S laptop – úton az új generáció

Bár az Asus új laptopja még nem jelent meg, és azt sem tudjuk, mennyibe fog kerülni, viszont már most sokat várunk tőle, elvégre az Intel új Sandy Bridge platformjára épít a rendszer. Hiányosságai persze vannak: újgenerációs gépként még mindig USB 2.0-s csatlakozókkal és merevlemezzel érkezik SSD helyett, de ennek ellenére korrekt géppel van dolgunk, amely akár játékra is használható lesz.

Asus U30S laptop - olcsobbat.hu

Az U30S szolid megjelenésű laptop, alumíniumborítást kapott, ami nemcsak erőt, de stílust is sugároz magából. Kinyitás után egy fényes felületű, 13 hüvelykes LED kijelzővel találjuk szemben magunkat, amely 1366×768 pixel megjelenítésére képes. Alul – nem túl meglepő módon – kapott helyet a billentyűzet, amire az első beszámolók alapján nem lehet panasz: a gombok normálméretűek, a kiosztás teljesen szabványos, és mindegyik között van némi rés, ami megkönnyíti a gépelést. A trackpadet is alumínium fedi, állítólag ez is kényelmes. A hírek szerint a ventillátorok halkak, míg az Altec Lansing hangszórók korrekt hangerőre képesek.

A rendszer lelke egy 2,3 Ghz-es Core i5-2410M processzor, emellé társul az integrált Intel HD és a dedikált NVIDIA 520M grafikus lapka, továbbá 8 gigabájt DDR3 RAM és egy 500 GB-os merevlemez. Az U30S belső DVD-meghajtót kapott, rendelkezik Wi-Fi- és Bluetooth-vevővel, valamint található rajta három darab USB 2.0-s csatlakozó, VGA- és HDMI-aljzat is. A gépben 8 cellás található, ez az első információk szerint 4-6 óráig bírja egyetlen feltöltéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.