Archos 70b e-book olvasó – a képeskönyv

20110205-archos-70b-ekonyvolvaso-olcsobbat-hu-01

Az e-könyv olvasók talán az elmúlt évek legpraktikusabb találmányai: egyetlen kütyü segítségével gyakorlatilag végtelen mennyiségű könyvet őrizhetünk meg, ráadásul a digitális példányok nem gyűrődnek, nem nehezek, tökéletesen állják az idő vasfogát, ellentétben a „hagyományos” társaikkal. Az Archos új e-könyv olvasója azonban jóval túlmutat azon a kategórián, amit ezek az eszközök képviselnek, a 70b-t nevezhetjük tabletnek is.

Archos 70b e-book olvasó - olcsobbat.hu

A még csak előrendelhető készülék ugyanis hasonszőrű társaival ellentétben színes képernyővel rendelkezik, és Andoid 2.1-es operációs rendszer fut rajta, így értelemszerűen a lehetőségeink sokkal tágabbak lesznek, ha az Archos olvasóját választjuk: nem csak könyveket olvashatunk rajta, de lejátszhatunk zenéket, filmeket is, nézegethetünk fotókat, böngészhetjük az internetet, és természetesen alkalmazásokat telepíthetünk rá.

A megjelenítésről egy hét hüvelykes, érintésérzékeny TFT-panel gondoskodik, amely 800×480 pixel megjelenítésére képes. A 600 Mhz-es processzor biztosítja az Android kényelmes futtatását, emellett Wi-Fi-adaptert és SD-kártyaolvasót is kapott az eszköz. A 70b egyébként 4 gigabájt belső memóriával rendelkezik, és az olyan „extrák” sem maradtak ki belőle, mint a hangszórók, a fülhallgató-aljzat és a gyorsulásmérő. Az Archos megjelölése szerint a készülék 10 óráig húzza egyetlen feltöltéssel.