CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

A memóriánk sem a régi: kell egy fényképezőgép!

20111210-panasonic-lumixdmcfs16-fenykepezogep-olcsobbat-hu-01

A legszebb emlékeket a fejünkben őrizzük, de azért nem árt őket más formában is megörökíteni. Hiszen az emlékek hajlamosak minden pillanatot megszépíteni vagy sokszor szelektálni. Pedig sok vicces, kedves pillanat veszhet kárba, ha csak a memóriánkra hagyatkozunk.

Bemutatkoznak a 3D-ben rögzítő videokamerák

20111130-3d-videokamera-olcsobbat-hu-01

A végeredményt már ismerjük: James Cameron Avatarja óta óriási népszerűségnek örvendenek a 3D-s mozik és filmek, a térbeli megjelenítés pedig az otthoni technológiát is maga alá hajtja – ma már a videojátékok, a fényképezőgépek, sőt az okostelefonok is csatába küldik a 3D-t, és akkor a tévékről, Blu-ray lejátszókról még nem is szóltunk. Az odáig rendben van, hogy mi magunk vásárolhatunk 3D-s tartalmakat, de vajon készíthetünk-e ilyet otthon? Nem is lenne rossz: térben megnézni a családi nyaralást, újra ott lenni a tengerparton, de karácsonykor, a fenyőfa felállításakor is jobb összehasonlítási alapunk lenne – csak betöltjük a videót, és az is látszik majd, mennyire volt ferde, merre dőlt a karácsonyfánk. Most három olyan kamerát mutatunk, ami képes 3D-felvételek készítésére, de persze nem szeretnénk senkit álltatni: ezek a kütyük egyáltalán nem olcsók még akkor sem, ha nem a legfrissebb modellekről van szó – ilyen kamerában tényleg akkor érdemes gondolkodni, ha már megvan a 3D-s tévénk, és az egész családnak jut hozzá szemüveg!

Panasonic Lumix DMC-G3 fényképező – kezelhető csodamasina

20110513-panasonic-lumixdmcg3-fenykepezo-olcsobbat-hu-01

A Panasonic legújabb tükörreflexes fényképezője kiváló darab lehet félprofi fotósok számára, azoknak a felhasználóknak, akik nem csak szívesen kattintgatnak a géppel, de komolyabban is érdekli őket a fényképezés művészete. A Lumix DMC-G3 nem csak kényelmes, de könnyen is kezelhető, számos automata funkcióval felvértezték, emellett az általa készített képek és videók minőségére sem lehet panaszunk.

Logitech Surround Sound Speakers Z906 hangfal – a svájci remek

20110309_logitech_surroundsoundspeakersz906_hangfal_olcsobbat-hu-01

A svájci Logitech ezúttal sem cicomázott sokat, a minap bejelentette a legújabb hangfalszettjét, a kissé beszédes elnevezésű Surround Sound Speakers Z906-ot. Tény, hogy a várhatóan még márciusban megjelenő rendszer nem tartozik a legolcsóbb darabok közé a maga 350 dolláros árával, viszont aki ad a hangminőségre, hajlandó lesz egy picivel többet áldozni a Z906-ra.

Panasonic Lumix DMC-LX5 fényképező – nem (csak) kezdőknek való

20101204-panasonic-lumixdmclx5-fenykepezo-olcsobbat-hu-01

Külsőre a klasszikus fényképezőgépekre emlékeztet a Panasonic Lumix DMC-LX5: a szögletes formatervezés a régi idők gépeinek vázát idézi, de nem mehetünk el szó nélkül a felpattanó vaku és a különálló, letekerhető lencsevédő mellett sem. Ha elsőre látjuk a gépet, szinte biztosan megkérdezzük, hogy milyen film kell bele, pedig a DMC-LX5 digitális fényképező, mégpedig a jobbik fajtából.