acerlaptop

Acer Aspire Ethos laptop – kiszerelhető távirányítóval

Az Acer nemrégiben bemutatta a legújabb multimédiás célokra szánt laptopjait, az Aspire Ethos vonal két modellel – 8951G és 5951G – jelentkezik majd. A gépeket erős hardverrel, megbízható és funkciógazdag perifériákkal vértezték fel, ezért azok kiváló platformként állnak helyt filmnézés, játék vagy éppen zenehallgatás közben. A laptopok hamarosan boltokba kerülnek, addig is álljon itt némi ismertető róluk!

Acer Aspire Ethos laptop - olcsobbat.hu

A két modell közül a 8951G lesz a nagyobbik: ez 18,4 hüvelykes képernyővel érkezik, amely 1920×1080 pixel megjelenítésére képes, míg a kisebbik változat is 15,6 hüvelykes, 1366×768 pixel felbontású monitort kapott. A látvány terén nem érheti panasz őket, a sérülésektől az okostelefonokon is megtalálható Corning-féle Gorilla Glass védi a megjelenítőket. A filmeket természeten tévén is nézhetjük, elég a HDMI-csatlakozóhoz fordulni némi segítségért, emellett az adatok áttöltéséről egy USB 3.0-port is gondoskodik, amely egyébként a különféle USB-s kütyüink töltésére is képes.

Hangzás terén mindkét laptopban az Acer Tuba CineBass mélynyomója gondoskodik a basszusról, míg a nagyobbik modellt ezen felül öt darab Dolby-hangszóró, a kisebbiket pedig két sztereó szatellit egészíti ki. Külön érdekesség, hogy az Ethos gépek lecsatlakoztatható touchpaddel érkeznek: ha a képeken is látható módon kivesszük a laptopból a perifériát, akkor távirányítóként is bevethetjük a filmjeink, zenéink és prezentációink kezeléséhez. LED gombokkal szerelték fel, vízszintesen és függőlegesen egyaránt használhatjuk. A billentyűzet is érdekes a maga módján: ez gyengéd háttérvilágítást kapott, így rosszabb fényviszonyok mellett is átlátható marad.

A laptopokra egy InstantOn Arcade gomb is került, ezzel azonnal hozzáférhetünk a multimédiás tartalmainkhoz, nem kell a gép felállására várni. No, nem mintha a hardver olyan gyenge lenne: az új modellekbe második generációs Intel Core i7 vagy Core i5 processzorokat kérhetünk, akár 16 GB memóriával is megtömhetjük, míg a grafikai részlegért egy NVIDIA GeForce GT555M lapka felelős 2 GB dedikált VRAM társaságában. Említést kell tennünk az akkumulátorról is: ez az ígéretek szerint 1000 feltöltés után is 80 százalékos kapacitással működik, és állítólag háromszor tovább húzza, mint a szokványos akkuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.