billentyűzetlogitechvezeték nélküli

Logitech M515 egér – rágcsáló a nappaliba

A Logitech termékeiben még nem igazán csalódtunk, és ami azt illeti, jelen állás szerint jó eséllyel az M515 lesz az egyetlen egér, amelyet megtűrünk majd akár a nappalinkban is. A gyártó ugyanis egyenesen „couch mouse”-nak becézi a most bemutatott modellt, mondván, hogy különleges funkciói révén kiválóan helytáll az íróasztalon kívül is, például remekül vezérelhetjük vele a HTPC-nket.

Logitech M515 egér - olcsobbat.hu

Első blikkre lehet, drágának tűnik az M515, de valójában ez egészen megfizethető érték ahhoz képest, hogy milyen funkciókkal bír az eszköz. Rendben, nem lehet távirányítóként használni, nem cserélgethetünk benne súlyokat, nincsen temérdek programozható gombja és giroszkóp sem került bele, de akkor is: pont eleget tud ahhoz, hogy hasznát vegyük filmnézés, internetezés közben. A mérete is ezt sugallja: nagyobb, mint egy laptophoz szánt egér, de kisebb, mint egy PC-s rágcsáló – lényegében pont megfelelő méretekkel rendelkezik, nincs mire panaszkodni.

Az egér vezeték nélküli, az úgynevezett Unified Device család tagja. Mit takar ez? Az egér mellé csomagolt microUSB-s, parányi vevőegységet csatlakoztatva egyidejűleg több támogatott eszközt is csatlakoztathatunk a készülékünkhöz, nem kell minden perifériát külön USB-portba dugni, ráadásul a vezetékek között sem veszünk el. A technológiát számos billentyűzet támogatja, érdemes körülnézni! Az M515-be HyperScroll görgő került, ezt a Logitech általában a magasabb árkategóriába szánt termékekbe építi be: ezzel egyetlen kattintás után felgyorsíthatjuk a görgetés sebességét.

Az egérnek két rendkívül fontos sajátossága van. Az egyik, hogy az optikai érzékelőt egy műanyaglap védi, ennek köszönhetően azt semmilyen kosz, por vagy hajszál nem tömíti el (lássuk be, a nappaliban erre van esély). Az M515 így végig pontos marad, ennek persze megvan a böjtje is: a gyártó azt ajánlja, hogy inkább fényes felületen – például asztalon – használjuk az egeret a megbízhatóbb működés érdekében. A másik érdekesség, hogy a markolatba külön érzékelőket helyeztek, ezek révén az egér csak akkor aktiválódik, ha valaki megfogja – így elkerülhetjük a véletlen kattintásokat, ráadásul az akkumulátorokat is kíméljük vele.

Logitech M515 egér árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.