egészség

A tényleg barnító krémek, avagy gusztusos bőrszín egy óra alatt…

3 Perc olvasási idő
egészség

A tényleg barnító krémek, avagy gusztusos bőrszín egy óra alatt…

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb barnító krémek | Minőségi barnító krémek | A másik oldal: naptejek, napolajok
Az idei barnaságot érthető okokból még nem tudtuk rendesen beszerezni, a tavalyi pedig úgy lekopott, mint annak a rendje. Bár nem vagyunk vele teljesen tisztában, hogy ki találta ki és miért, de köztudott, hogy a falfehérség nem divat, a gusztusos, hosszú távú barnaságért pedig kínlódni kell. Vagy egy egész nyarat azzal kell töltened, hogy UV sugarakat benyelve, bőrrákot kockáztatva napon fekszel, vagy hosszú órákat a szoláriumokban pirulva, mesterségesen próbálod feltupírozni színpigmentjeidet. Más lehetőség? Természetesen van, viszont igen nagy óvatosságot és körültekintést igényel…

A barnító krémek használata kockázatos. Persze nem azért, mert bármilyen egészségre ártalmas dolgot tartalmaznak (nyilván valamennyit igen, de korántsem olyan mértékűt, mely überelné az ételeinkkel benyelt mesterséges ízfokozók, tartósítószerek hatását), mindinkább azért, mert ha amatőr módon választasz és aztán jó vastagon magadra kened, csodaszép barnában fogsz pompázni, helyenként világosabb, sötétebb, néhol sárgább árnyalatokkal. Ezeket az árnyalatokat meg maximum csak egy zsiráf engedheti meg magának, ha csinos akarsz lenni, te nem. Szóval íme az összegzés, mire kell figyelned, hogy a barnító krémek használatának hibalehetőségeit a minimumra csökkentsd!
Először is válaszd meg gondosan, hogy mit kensz magadra. Ha már eldöntötted, hogy barnító krémet használsz, akkor olyat vásárolj, ami nem a legolcsóbb, távol-keleti kategória. Inkább szánj rá valamivel nagyobb összeget, a végeredmény szempontjából, hidd el, jobban jársz így.

A tényleg barnító krémek, avagy gusztusos bőrszín egy óra alatt… - olcsobbat.hu

Ha már megtaláltad a megfelelő típust, találd meg a megfelelő árnyalatot is. Falfehér bőrből soha nem lesz csokibarna, ezt tessék elfogadni. A barnító krémekkel mindössze egy, két árnyalatot érdemes sötétíteni, ellenkező esetben foltos, árnyékos, legrosszabb esetben sárga bőr lesz a vége és te leszel a barnító használat elrettentő példája. Ugye ezt te sem szeretnéd?
Az önbarnítók a bőr felső rétegeit színezik, ellentétben a nap és a szolárium által produkált barnasággal, melyek a mélyebb rétegekben hatnak, következtetésként a krémek által szerzett szín egy-két fürdés, vagy kiadósabb izzadás után kopni kezd. Ezt nem árt észben tartani akkor is, amikor árnyalatot és terméket választunk. Ha az egész testen használjuk, akkor gondolni kell arra, hogy a gyakori kézmosás hatására a kézfejen gyorsabban fog kopni a szín, illetve ha leizzadunk a hónalj, illetve hajlatok környékén fehéren vigyorgó pacákra is számíthatunk.
A barnítók felkenése előtt erősen ajánlott a tusolás, bőrradírozás és egy alapos törölközés, ez nagymértékben hozzásegíti a krémet az egyenletesebb szín kialakításához és a foltmentességhez. Ha a hátad közepét sem szeretnéd kihagyni, szervezz be egy segítőt is, aki ott is beken a krémmel, ahová a te kezed már nem ér el.
Végül, de nem utolsó sorban maradj pucéran, terpeszállásban, széttárt karokkal néhány percig. A látvány persze igen röhejes, viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesen esztétikus barnaságot kölcsönözz a bőrödnek, ne kenj össze semmit és ne kreálj a tested bizonyos pontjaira sikító fehér foltokat.
Kicsit komplikáltnak és buktatókkal telinek tűnik a művelet? Senki sem állította, hogy nem az, viszont néhány óra alatt, csak így lehet némi barnaságra szert tenni, és aki nem szeretne a nap első sugarainál vakítani, bizony gyakran meghozza ezt az áldozatot. Te bevállalod?

Ajánlott bejegyzések
egészségszépségápolás

Kipróbáltunk pár szaunát, összeszedtük a tapasztalatokat

4 Perc olvasási idő
Népszerű szauna típusok: finn, infra és arc szauna | Szaunaparfümök a relaxáláshoz | Finom illóolajok szaunázáshoz Úgy tűnik a tavaszi verőfényes napsütésre…
egészségszépségápolás

Stresszoldás a fürdőszobában – Erre figyelj a hidromasszázs kabinok vásárlásánál!

3 Perc olvasási idő
Pezsgőfürdő otthon| Hidromasszázs zuhanykabinok | Különleges formájú kádak A stressz népbetegség, kihathat egész életünkre, megkeserítheti mindennapjainkat és amíg mindezt nem tudjuk egy…
egészségéletmód

A legolcsóbb elfoglaltság a világon

2 Perc olvasási idő
Szélesvásznú TV-k az otthoni kikapcsolódáshoz | Merülj el a zenében! | Fejhallgatók a relaxációhoz Valahogy mindig úgy tűnik, hogy bármilyen kikapcsolódási formát…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük