egészségháztartásháztartás

Föld, levegő, tűz, víz és süket duma…

3 Perc olvasási idő
egészségháztartásháztartás

Föld, levegő, tűz, víz és süket duma…

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb vízszűrőgépek | Vízszűrő berendezések olcsón | Egyéb háztartási gépek
„Egyetlen csepp méreg a pohár vízben néha elég” – írja Claire Kenneth, mi meg igazat adunk neki. Lehet, hogy nem is vagyunk tudatában annak, hogy a napi rendes vízfogyasztásunkkal mennyi minden jut a szervezetünkbe, még akkor is, ha vezetékes vízhálózatról kortyolgatunk. Persze számos ember határozottan tagadja, hogy a csapból folyó vízben bármi is lenne, de ők valószínűleg még nem tapasztalták meg milyen az, ha még ezt is megtisztítjuk. Mi igen. Ezerszer jobb. Ennyi.

Nem tisztünk senkit meggyőzni, de tény és való, hogy amióta a háztartás stabil tagjává vált egy víztisztító kancsó is, azóta a családtagok szívesebben isszák a csapvizet, a növényeink jobban nőnek, a háztartási gépeink pedig kevésbé vízkövesednek. Na de kezdjük csak az elején!

Föld, levegő, tűz, víz és süket duma... - olcsobbat.hu

Egy olyan helyen építkeztünk, ahol nagyjából csak néhány madár, időnként eltévedt őzsuták járnak, nincs tömegközlekedés, közvilágításról és vezetékes vízről meg már álmodni sem merünk. Az éjjeli vaksötéthez hozzászoktunk, a közlekedést autóval megoldottuk, a kertben pedig kutat fúrattunk és egy vízművet rászerelve ma már nálunk is a csapból folyik a víz, persze korántsem olyan, mint a város többi részén. A bevizsgáltatás megtörtént, semmi rendkívülit és egészségkárosítót nem találtak benne, azonban a nyugalmunk érdekében mégis elgondolkodtunk egy víztisztító készülék beszerzésén. A kínálatot és az árakat látva néha a szavunk is elakadt és bár rendkívül szerettünk volna egy több tízezer forintos, „mindent tud és mindent kiszűr” szerkezetet felszereltetni, anyagi lehetőségeink bekorlátozták ezt a tervet. A megoldást egy nagyobb kapacitású víztisztító kancsó jelentette, ami ugyan kisebb, butább és körülményesebb, de a semminél még mindig jobb – gondoltuk ezt akkor, most meg úgy vagyunk vele, hogy talán jobban nem is dönthettünk volna!
Amellett hogy igen esztétikus kis kancsót sikerült beszereznünk, már az első korty tisztított víz elfogyasztásánál kiderült, hogy mennyivel lágyabb és ízletesebb lett a végeredmény, csakúgy, mint az ételeknél, a teánál vagy a kávénál. Kicsit talán macerásabb a dolog, hiszen a vízszűrő betétet havonta, vagy 150 literenként cserélni kell, viszont az erre való odafigyelés terhét egy elektromos kijelzővel levették a vállunkról. Az élettartam jelzővel pontosan meghatározható a csere időpontja, így jó előre be tudjuk szerezni a csereszűrőt. Eddig is környezettudatos életet igyekeztünk élni, ezután meg úgy vélem még inkább, hiszen a műanyag palackos ásványvizek helyett, a tisztító kancsó beszerzésével csapvizet iszunk, ami garantáltan ólom, higany és klórmentes, ugyanis a kancsó ezeket állítólag mind kiszűri a vízből. Számolgattunk, kalkuláltunk és éves szinten hatalmas megtakarítást is eredményez az új szerkezetünk, nem beszélve arról, hogy semmilyen karbantartást nem igényel, mindössze langyos vizes tisztítást. Mobilitása révén, bárhová magunkkal cipelhetjük, nyaralásra, kirándulásra, így bármikor friss, tiszta vízhez juthatunk, hát kell ennél több?
Ha már idézettel kezdtünk, zárjuk is azzal, Lawrence Sanders tollából: „a világ öt elemből áll: föld, levegő, tűz, víz és süket duma.” Az utóbbira a cikkünkben rácáfoltunk!

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
egészségszépségápolás

Kipróbáltunk pár szaunát, összeszedtük a tapasztalatokat

4 Perc olvasási idő
Népszerű szauna típusok: finn, infra és arc szauna | Szaunaparfümök a relaxáláshoz | Finom illóolajok szaunázáshoz Úgy tűnik a tavaszi verőfényes napsütésre…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük