fényképezőfujifilmnikonpanasonic

A memóriánk sem a régi: kell egy fényképezőgép!

3 Perc olvasási idő
fényképezőfujifilmnikonpanasonic

A memóriánk sem a régi: kell egy fényképezőgép!

3 Perc olvasási idő

A legszebb emlékeket a fejünkben őrizzük, de azért nem árt őket más formában is megörökíteni. Hiszen az emlékek hajlamosak minden pillanatot megszépíteni vagy sokszor szelektálni. Pedig sok vicces, kedves pillanat veszhet kárba, ha csak a memóriánkra hagyatkozunk.

És ez most miért jutott eszembe? Mert családunk fő krónikása, az egyik unokatestvérem, több év családi fotóit testálta rám nem is olyan rég fél tucat CD formájában. Ugyanis ő imád fotózni és a gépet bőszen is kattintgatja minden születésnap, iskolai esemény vagy éppen karácsony alkalmával.

Persze mindenki más okból kifolyólag fotóz. Van, aki csak a gyerekei fejlődését és a családi eseményeket szeretné megörökíteni, vagy olyan is van, aki hobbiból fotózza a természetet, és persze olyanok is gépet ragadnak, akik hivatásuk okán állnak mindig a fényképezőgép mögé. Meg persze ott vannak azok is, akik csak akkor fotóznak, mikor nyaralni mennek… Számtalan indok, mégis rengeteg emléket szül.

Mióta feltalálták a fényképezőgépet, nagyot fejlődött a technika. A homályos részletektől, a fényképezett személyre hasonlító fotókig eltelt pár évtized. A fekete fehér képektől a digitális kamerákig már sokkal kevesebb. Hogy a következő lépés mi lesz, még nem tudjuk. De talán a hologramos képalkotás nem is tűnik olyan messzi lehetőségnek.

Nikon Coolpix L120 digitális fényképezőgép - olcsobbat.hu

Bárhogy is, fényképezni jó dolog. Akkor is, ha amatőrként kattintgatunk egy egyszerű kamerával és akkor is ha egy profi géppel számtalan objektíven keresztül válogathatjuk meg, hogy miként is szeretnénk látni a valóságot az elkészült képeken.

Így karácsony közeledtével az emlékek megörökítése még fontosabbá válik. Míg év közben esetleg a család szétszéled, más városokban éli az életét, addig a fény és béke ünnepén sokan igyekeznek együtt tölteni az ünnepeket. Az estéket megszépítik a mindenhová felszerelt lágy fényű lámpások, a lakásokban süti és fenyő illat száll, miközben mindenki az ünnepre készül. Ki hetekkel előre, ki csak néhány nappal a Szentestét megelőzően. Álljunk bármely oldalon, biztos, hogy örömmel nézegetjük a néhány évvel korábbi önmagunkat egy szép album lapjain visszaköszönni. Hisz ezeken nem csak jókat mosolyoghatunk, hanem tanulhatunk is belőle. Milyenek voltunk, mit szerettünk, mennyit változtunk. A fénykép egy örökkévalóságra ugyanabba a testbe zár és csakis a szín tiszta igazat meséli rólunk…

Mégis sokan és élvezettel ragadunk fényképezőgépet, hiszen a gép másik oldalán állva lényegében történelmet írhatunk. Legyen szó családi krónikákról vagy környezetünk megörökítéséről, esetleg a karácsonyi menüről készült képekről, amiket később saját blogunkban, közösségi oldalunkon tehetünk közzé, a lényeg az, hogy másként kezdjük látni a világot. Egyszer csak észre fogjuk venni, hogy már nem csak nézünk, de látunk is. Képekben gondolkozunk és kompozíciókat keresünk. Felismerjük azokat a pillanatokat, amik igazán fotóra valók.

De egy igazán jó képhez nem kell profi fotósnak lenni. A véletlenül elkapott pillanatok is szolgálhatnak igazi és egy életre szóló meglepetéssel.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
fényképezőfesztiválmobiltelefon

Top 10 fesztivál kellék, ami nélkül ne indulj el!

2 Perc olvasási idő
Hűtőtáska a hideg italokért | MP3 lejátszó, ha nem lenne elég a zenéből | Tablet az összetett élményekhez Javában tart a fesztivál…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük