kávéfőző

Vigyázz! A kapszula függővé tesz!

A legnépszerűbb kávéfőzők | Kávéfőzők olcsón | Kávéfőző trendi színben | Kávéfőző családosoknak
Függő vagyok. 15 éve. Többször próbáltam lejönni róla, de néhány hónap után egyszerűen megőrültem a hiányától, vágytam az ízére és elcsábultam. Visszacsúsztam a kávéimádat gödrébe, ahonnan, azóta sem tudok kimászni. Őszinte leszek: nem is akarok…

Az okokat persze lehet kutatni, keresni: az én gyengeségem, vagy egyszerűen csak pótcselekvés a forró, gőzölgő koffeinadag rendszeres fogyasztása? Esetleg hozzájárul az élvezetekhez való ragaszkodáshoz az is, hogy egyre szuperebb gépezetek képesek előállítani a napi feketémet? Az utóbbi nagyban rásegített az addiktív tényezőkre, hiszen míg régen beértem a Szarvasi kotyogó ütős italával, addig ma már a vario rendszerben működő gépezetek, a különböző kávéaromáikkal képesek órákra levenni a lábamról, arról a nyomós érvről már nem is beszélve, hogy némelyiket tejhab szórófejjel is megspékelik mostanában.
A filteres kávéfőzők ugyan olcsóbb kategóriába tartoznak, azonban azért a néhány ezresnyi spórolásért áldozatokat is kell hozni: egyrészről nem képesek maximális erősségű kávét kiköhögni, másrészről meg sokkal gyorsabban beadják a kulcsot. Ennek ellenére, amíg működött a hangja után Darth Veder névre keresztelt készülékünk, imádtam. A működése egyszerű, nem kell hozzá agysebésznek lenni, kényelmes és könnyen tisztítható, ami meg a legfontosabb gyors. Valljuk be, ez a reggeli ébredésnél elengedhetetlenül fontos tulajdonság. Mire sikerül a résnyiről, normál állapotig kinyitni a szemem, már ki is főtt a fekete…

Vigyázz! A kapszula függővé tesz! - olcsobbat.hu

Vario rendszer ide, gyorsaság oda, az abszolút győztes a kávéfőzők népes táborában a kapszulás csoda. A kávéjától lehidal az ember, így persze erősen addiktív is, hiszen ha rákaptál az ízére, nehezen válsz meg tőle. Olyan cuccot varázsol a bögrédbe, hogy a sarki kávéház is megirigyelné. Az meg talán csak nekem fontos, hogy több szín közül is válogathatok (hiába: nő vagyok…).
Természetesen mindenképpen meg kell osztanom a fent említett csodamasinák hátulütőit is: egyrészről a kapszulákat egyelőre nehézkes beszerezni, nem kapható minden boltocskában. Egyrészről csak bizonyos helyeken (hipermarketek elektronikai osztályán, háztartási cikkeket kínáló áruházakban), illetve a kávégépeket forgalmazó cégek webáruházaiban lehet hozzájutni, másrészről pedig műanyagból készültek, így egy lefőzés utána kénytelenek vagyunk határozott mozdulattal a kukába dobni.
Végszó. Manapság már teljesen mindegy, hogy valaki mi miatt fogyaszt feketét. Azért hogy felborzolja agysejtjeit, adjon egy löketet a hangulatának, felélénküljön, vagy csupán azért, mert kell valami desszert a kiadós marhapörkölt után és a sütitől már csömöre van. A piac szerencsére rendesen ellát minket választékkal kávégépek terén, így ki-ki a saját kívánalmainak megfelelően, árban, színben, méretben szabadon válogathat. Bármelyik is legyen a nyerő kávéketyere, egy jó tanáccsal még szeretnénk szolgálni: a húsnál igaz lehet, hogy az olcsónak, híg a leve, a kávéfőzőknél ez korántsem biztos, hogy így van…. Ezt szem előtt tartva jó kávéfüggést kívánunk mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.