rovarirtó

Vámpírtámadás – A vérszívók köztünk élnek…

2 Perc olvasási idő
rovarirtó

Vámpírtámadás – A vérszívók köztünk élnek…

2 Perc olvasási idő

Bőrápolószerek széles választékaSzúnyogriasztók | Élősködők elleni kutyafelszerelés
Nyár, meleg, kirándulás, nyaralás és kullancsveszély – összetartozó fogalmak. Míg néhány évvel ezelőtt csak az erdőkben, külterületeken és túraútvonalakon szaporodtak el jószerivel a vérszívók, addig ma már a nagyobb városok parkjaiban sem vagyunk biztonságban, sőt néha még a saját kertünkben sem. És hogy mit tehetsz ellene? Előzd meg hogy beléd marjon!
Még mielőtt rád harapna…

Ha már egyre kevesebb lehetőségünk van irtani, legalább védekezzünk ellenük. Erre talán a legjobb módszer, ha kerüljük a kullanccsal fertőzött helyeket, vagy ha különböző formátumban kapható szúnyog- és kullancsriasztó törlőkendőkkel, krémekkel, sprayekkel felszerelkezve indulunk útnak és abba időnként bele is fürdünk. Ha nem csak az apró vámpírok látványától, de a védőeszközök mesterséges adalékanyag tartalmától is feláll a hátadon a szőr, akkor nézz szét alaposabban a boltok polcain, ugyanis ma már kapható olyan készítmény is, mely a különböző illóolaj kombinációival segít távol tartani a bőröd kéretlen vendégeit. Aztán persze ott van még a kicsivel drágább, de annál hatásosabb, ultrahanggal működő kullancs és rovarriasztó készülék, mely nem csak az ember három méteres körzetéből űzi ki sikeresen a minivérszívókat, de még a kisállataink közeléből is. Mivel már speciális, kutyák, macskák számára kifejlesztett riasztókütyü is kapható, a bolha- és kullancsnyakörv helyett ilyen formában megteszi a sima nyakörv is, melyet apró ultrahangos medállal díszítve, maxiális védelmet biztosíthatunk házi kedvenceinknek az apró élősködők ellen.
Ha már beléd harapott…
Minden tiszteletünk a népi gyógymódoknak és a házi patikák természetes ötlettárának, de a „kenjük be zsírral és majd elmúlik” dolog a kullancsok esetében kevés lesz. A kifejezetten emberszerető élősködőket ugyanis nagy ragaszkodással áldotta meg a teremtő, így ha már belénk ette a fene, a speciálisan kifejlesztett kullancscsipesznél ne adjuk alább! Ezzel ugyanis könnyűszerrel meg lehet szabadulni az élősködőnktől, anélkül hogy a vérrel telt potrohát megnyomva egy Lyme-kór fertőzést is összeszedünk. Ha a „műtét” sikerült, akkor persze az emberek többsége minél rövidebb úton szeretne megszabadulni a kullancstól, jobbára úgy, hogy tűzbe dobja, hadd égjen. Természetesen ezzel nincs gond, de mielőtt erre a sorsa jutna a vérszívó, nem árt ha tesztnek vetjük alá. A gyógyszertárakban és az interneten már szép számmal kaphatóak kullancs-gyorstesztek, melyek rövid idő alatt kimutatják, hogy a vámpírunk fertőzött volt-e, van-e okunk félelemre, illetőleg szükséges-e egy orvosi kivizsgálás. A legcélszerűbb, ha a különböző preventív eszközök mellett, csipesz és gyorsteszt is kerül a hátizsákba a kirándulásunk előtt, hogy ha baj van, akkor ne kelljen fejvesztve rohangálni és gyógyszertárat keresni. Légy résen és készülj fel a támadására időben!

Ajánlott bejegyzések
rovarirtó

Segítség! Szúnyoginvázió a láthatáron!

3 Perc olvasási idő
Szúnyogriasztók | Vape szúnyog- és kullancsriasztók | Illóolajokkal a szúnyogok ellen A meleg nyár beköszöntött, ezzel együtt pedig megjelentek a levakarhatatlan vérszívóink…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük